Elke dag een beetje beter worden, dat is mijn streven als ondernemer. En zo hoop ik het ondernemen ooit onder de knie te krijgen.

Als ondernemer heb ik geleerd dat zaken doen begint met naar binnen kijken. Wil je weten wat jij te geven hebt en aan wie. Dan zul je toch eerst moeten ontdekken wat je kan en waar je heel blij van wordt.

Nee durven zeggen
Je zult moeten leren voelen. Want alleen door te voelen kun je de juiste keuzes maken. Ja zeggen om de juiste reden. En nee durven zeggen als iets niet goed voelt.

Hoe moeilijk dat ook was. Ik heb het gedaan. Ook ik heb die grote opdracht laten varen, omdat het niet goed voelde. En nee ik had geen andere opdracht in het vizier. 

Loslaten en vertrouwen
Leren loslaten en vertrouwen. Vertrouwen dat het goed komt omdat je altijd handelt op gevoel. Dat is niet makkelijk geweest. Want twijfel en angst hebben de neiging je over te nemen.

Mijn gevoel is mijn beste raadgever geweest. Door daar naar te luisteren kon ik altijd met heel veel plezier blijven ondernemen. Door nee te zeggen tegen zaken die niet goed voelden, hield ik de deur open voor al het moois wat daarna kwam.

Droom en voel geen weerstand
Hoe ik zaken doe? Door te dromen en me goed te voelen. Want op moment als ik me goed voel. Dan komen de ideeën en impulsen voor acties. Dan sta ik open voor alle signalen die me dichter bij het realiseren van die dromen brengen. Dan gebeuren er ineens wonderen. Dingen die ik nog steeds niet kan verklaren behalve dan dat ik het gewenst heb zonder weerstand te voelen. 

Je begrijpt dat mijn dromen en doelen steeds groter zijn geworden.

Je elke dag goed blijven voelen is niet makkelijk. Mediteren helpt mij daarbij. Het helpt mij om in ieder geval bewust te zijn van hoe ik me voel. Het helpt om even stil te staan en niet direct te reageren. Het helpt mij om de juiste vragen te stellen.

Wil je je goed voelen? Ga dan het simpele heel goed doen. Wees in het moment en doe wat je doet met aandacht. Focus niet op het verleden. De toekomst is niet jouw probleem. Maar relax in dit moment met aandacht voor hetgeen je moet doen.

Omring je met mensen doe jou inspireren en ga dingen doen die je leuk vindt en daag jezelf daarin uit. Je zult merken dat je je snel goed zult voelen. Vertrouw dat je krijgt waar je om vraagt. Dus stel de juiste vragen. 

Focus op wat je wilt bereiken en niet op wat je tekort komt. Alles wat je aandacht geeft groeit.

En oefen elke dag. Zo word je elke dag een beetje beter. 

X,

Aruna

Fotocredits: @thiswildidea instagram

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze boeken:

The Law of Attraction – Esther and Jerry Hicks
Ask and it is Given – Esther and Jerry Hicks

Ook succesvoller worden en jouw persoonlijke doelen sneller behalen?
Ontvang mijn tips en handvaten in je mailbox. Schrijf je hier in.

Ps. Ik beloof je niet te spammen, maar je echt waardevolle content te sturen.
Je kunt je altijd gewoon weer uitschrijven.