Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Wil je uit de corporate ratrace stappen? Begin dan hier…..

Door Aruna Gopal

Less is more! En niets is minder waar.

Wil je meer balans en geluk ervaren en dan ook het liefst elke dag. En je eerste stappen zetten uit de corporate ratrace. Dan is het verstandig een aantal zaken los te laten om jouw natuurlijke ritme te hervinden. Althans zo heb ik dat gedaan.

Tegenwoordig beheerst afleiding ons leven. Technologie, andere mensen, social media, to-do lijstjes. Er gebeurt van alles om ons heen, waardoor we de aandacht verliezen voor alles wat echt belangrijk is.

Er is maar 1 oplossing: terug naar een makkelijker, rustiger en aangenaam leven. Eenvoudig leven en de controle over je leeftempo terugvinden.

Doe je dat goed dan verdwijnt ruis in je hoofd en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën die leiden tot groei, ontwikkeling en……. je een ticket verschaffen uit de ratrace.

Je brengt zaken terug naar de kern. Je ontdekt je purpose en je drijfveren. Met de focus weer op jezelf ontdek je hoe je van betekenis wilt zijn voor anderen. Je gaat werk doen met je hart. Legt je gevoel er weer in en merkt dat je sneller in een flow komt.

Wil je jouw natuurlijke leefritme hervinden, je passie ontdekken en financieel onafhankelijk worden? Dit is hoe ik ben begonnen:

1. Slaap elke avond 8 uur

Ik ken een hoop mensen in het bedrijfsleven die beweren dat ze maar 5-6 uurtjes slaap nodig hebben. Voor deze mensen heb ik helaas slecht nieuws. Uit een studie van Harvard Medical School is gebleken dat 5 uurtjes slaap op een avond hetzelfde effect heeft op het brein als dronken zijn. Zou je ooit dronken willen verschijnen op kantoor?

Een tekort aan slaap is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook nog eens fataal voor je productiviteit.

Een paar tips om aan je 8 uurtjes slaap te komen:

  • Ga elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed
  • Wordt elke dag op hetzelfde tijdstip wakker
  • Las een avond ritueel in
  • Ga onder de douche vlak voor het slapen gaan of neem een bad
  • Neem een uur voor het slapen kopje kamillethee
  • Zorg voor een goed verduisterde slaapkamer
  • Zorg dat je kamer niet te warm is.

2. Blijf de eerste en de laatste 60 minuten van je dag af van je mobiele telefoon.

Spring zodra je wakker bent uit je bed, open de gordijnen, doe je sportkleren aan en beweeg. Is dat een stapje te ver?

Laat dat mobieltje in ieder geval niet het eerste zijn wat je aanraakt. Haal diep adem, neem de tijd om wakker te worden en bedenk 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Drink water, mediteer, lees en schrijf in je dagboek. Bepaal voor jezelf 3 dingen die je die dag wilt bereiken en schrijf ze op. Zo start je de dag met intentie.

Je laat je niet direct meeslepen door allerlei andere zaken. Door de regie te houden over het eerste uur van je dag, wordt het makkelijker dat de rest van de dag ook vast te houden.

Doe je datzelfde aan het eind van de dag of beter nog leg je je mobieltje weg zodra je thuis komt. Dan kun je sneller tot rust komen, de drukte van de dag achter je laten en lekkerder in slaap vallen.

3. Lees elke dag minimaal 60 minuten

Ik heb me ooit voorgenomen (dat was vlak na mijn afstuderen) om nooit meer een managementboek te lezen. Ik had er op dat moment genoeg van. Ik kan je vertellen dat sinds ik uit de corporate ratrace ben gestapt ik meer dan ooit heb gelezen. De afgelopen 6 maanden alleen al zijn dat 20 boeken geweest. Wil je financieel onafhankelijk worden of uit de corporate ratrace stappen, dan is het belangrijk dat je blijft leren. Er zijn namelijk op elk gebied mensen die je succesvol zijn voorgegaan en erover schrijven. Leer van hen. Laat je inspireren. Het maakt niet uit of je boeken of blogs leest of You tube videos bekijkt of naar podcasts luistert. Wees nieuwsgierig en voed jezelf met content.

Een aantal podcasts die interessant zijn: Supersoul Conversations van Oprah, The School of Greatness van Lewis Howes, The Tim Ferriss Show, WorkLife with Adam Grant en The Tony Robbins Podcast. Voor elk onderwerp is een podcast te vinden. Zoek en gij zult vinden.

Hieronder een kleine greep van de boeken die mij hebben geholpen om uit dat hoofd te komen en meer op intuïtie te varen.

4. Houd een dagboek bij

Ik spreek met regelmaat met mensen af die ik bewonder. Mensen die in mijn ogen succesvol zijn. Van leiders in de corporate wereld tot ondernemers met succesvolle bedrijven die leven in hun natuurlijke ritme. Daarnaast volg ik een aantal mensen die ik bewonder op afstand, zoals Ellen Degeneres, Oprah Winfrey, Bill Gates en velen anderen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een dagboek bijhouden. Je gedachten op papier zetten helpt om structuur aan te brengen in een warrig hoofd vol ideeën. Wil je beginnen met een dagboek, maar ben je niet zo’n enorme schrijver? Schrijf dan elke dag 3 dingen die je hebt gegeven, 3 dingen die je hebt geleerd en 1 ding wat de dag geweldig heeft gemaakt.

5. Beperk je schermtijd en trek tijd uit voor mensen. 

Help anderen. Voldoening komt wanneer je iets doet voor een ander. Ook een wondermiddel om je instantly weer goed te voelen als dat nodig is. Wanneer je iets voor een ander doet, voel je je verbonden en creëer je vertrouwen. Binnen organisaties leidt dat tot verhoogde productiviteit en creativiteit. Spreek af met collega’s, met mensen die je inspireren, maar ook met klanten. Leer ze kennen. Vraag hen waar ze naar uitkijken en waar ze trots op zijn. Vraag hen ook wat beter kan. En luister goed naar hun antwoorden en de woorden die ze gebruiken om datgene te omschrijven waar ze tegen aan lopen. Hier zit namelijk de kern in om met hen te verbinden. En om te ontdekken welk probleem jij kan helpen oplossen met jouw expertise en ervaring.

6. Stop met multitasken. 

Multitasken put je uit en levert niets op. Doe alles wat je doet met aandacht. En wees volledig geconcentreerd op je taak. Met die focus behaal je mooier en sneller resultaat. Je komt in een flow. Je werkt met je hart en je wordt niet moe. Dus zit je op je mobiel, heb er aandacht voor. Kijk je tv, kijk dan slechts naar 1 scherm. Ben je bezig met een taak voor je werk. Richt je dan slechts op die ene taak. Ik moet toegeven dat dit er 1 is die ik ooit nog onder de knie hoop te krijgen (ik schrijf dit namelijk terwijl de tv aan staat, mijn mobieltje naast me ligt en ik mn vingers laat glijden over het toetsenbord van mijn Macbook).

(I never said I was perfect)

7. Zit minder en beweeg meer. Elke dag.

Heb je vast vaker gehoord. Nou dan moet het wel waar zijn. Je wordt wel 23% productiever wanneer je lichaam actief is geweest. Ben je net zo vergeetachtig als ik? Een work-out is het brein-medicijn pur sang. Je onthoudt zaken beter en je probleemoplossend vermogen stijgt met wel 20%. Overigens is ook bewezen dat regelmatige bewegers maar liefst 70% beter zijn in het maken van lastige beslissingen. Bovendien maken fitte medewerkers 27% minder fouten dan degene die minder bewegen.

Bewaar het bewegen niet tot na je werk. Maar vergader bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Als Steve Jobs het kan, kan jij het ook. Een Fitbit of ander sporthorloge om je pols helpt enorm om meer te bewegen tijdens werktijd. Zeker als je er een competitie maakt met collega’s. Ik heb nog steeds elke week een workweek hustle en soms zelfs een weekend-warrior met mijn oud-collega’s van Rabobank om te kijken wie de meeste stappen maakt 😉

8. Stop met werken als je moe of geïrriteerd bent. 

Flow in je taken. Voel je dat je moe wordt, acteer erop en neem een pauze. Doorgaan heeft geen zin. Je productiviteit neemt af, waardoor je meer tijd nodig hebt om iets af te maken. Je wordt er zelf niet leuker op en de kwaliteit van je werk gaat eronder leiden. Gebruik die extra minuten liever om even bij te tanken en daarna het werk sneller af te maken. Of stel het uit tot morgen.

9. Plan je week niet vol.

Plan slechts 3 van de 5 werkdagen met afspraken en houdt de overige twee dagen vrij. Onthoud: Slechts 20% van je inspanning levert 80% van je resultaten op. Dit betekent dat je 80% van je inspanning kunt elimineren. Die dragen namelijk niet bij aan je resultaten.

Op moment dat je die extra tijd gaat besteden aan je vitaliteit (meer bewegen, mediteren, meer slapen, gezonder eten) en andere zaken die je energie geven als verbinden met je dierbaren, iets nieuws leren en je openstellen voor nieuwe ervaringen en mensen. Zal je geluksgevoel exponentieel stijgen.

Ben je van plan om oude patronen te doorbreken en jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren? Houd het dan in ieder geval 30 dagen vol. Want zolang duurt het om een nieuwe gewoonte aan te leren en bepaal pas na die 30 dagen of je doorgaat met die nieuwe gewoonte.

En vergeet niet: doe wat voor jou werkt en pas het toe op een manier die goed voelt.

x,

Aruna

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal in groene jurk
Carriere

Niet meer happy met je job? Neem nog geen ontslag, maar doe eerst dit.

Aruna Gopal - Creëer een nieuwe realiteit - verander je mindset en leer omdenken
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - Een tirade aan iedereen die nog steeds de verkeerde vragen stelt
Carriere

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe vind ik mijn droombaan? – Een tirade voor iedereen die nog steeds de verkeerde vragen stelt

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.