Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Niet meer happy met je job? Neem nog geen ontslag, maar doe eerst dit.

Door Aruna Gopal

Ik wil je van te voren waarschuwen: Dit is een lange post.

Durf je het aan?

Ok, je leest nog. TOF!

Want ik heb je veel te vertellen. Iets wat echt op mijn hart ligt. Dit weekend werd ik gebeld door Janice, sr. Manager bij een bank. Ze vroeg me of ik haar LinkedIn profiel tekst wilde lezen. Ik vroeg waarom ze die herschreven had. En ze vertelde dat ze op zoek is naar een nieuwe job.

Ze is niet meer happy met haar huidige job. Ze voelt geen uitdaging in haar werk en heeft het gevoel dat ze vast zit en niet verder komt. Het werk is te simpel geworden en dichtgetimmerd met allerlei regels. Het lijkt alsof er elke dag weer 5 nieuwe regels bijkomen.

 

Constante druk
Ze voelt zich niet gelukkig. Is vaak aan het piekeren en wordt daar heel moe van. Het geeft haar geen energie en dat heeft weer effect op haar lichaam. Ze wilt meer vrijheid ervaren. Niet die constante druk voelen van meer productie draaien in dezelfde tijd. Er is geen ruimte voor nieuwe ideeën en creativiteit.

Helaas is Janice is niet de enige. Ik heb jaren hetzelfde gevoeld. En ook ik deed wat Janice deed. Mijn cv en mijn LinkedIn profiel updaten en op zoek naar een andere job. Die vond ik dan ook snel. Om er vervolgens na een jaar achter te komen dat ik eigenlijk weer op dezelfde plek zat.

 

Tijd om je eigen pad te volgen
Ik verlangde net als Janice naar meer rust en vrijheid. Maar ik wilde ook meer avontuur en plezier. Niet meer elke dag hetzelfde. En gek genoeg werd het verlangen naar avontuur en plezier groter dan mijn verlangen naar zekerheid. Want zekerheid was vooral dodelijk saai.

Ik voelde dat het tijd was om een andere weg in te slaan en mijn eigen pad te volgen. Ik wist wat ik niet meer wilde, maar wat dan wel? Solliciteren is dan niet het antwoord. Neem geen ontslag!

Wat je wel moet doen? Afstand nemen.

Neem afstand: Verstil, vertraag en versimpel
Neem 3 tot 10 dagen vrij om alleen te zijn. Zonder de invloed van anderen om je heen. Geen vrienden, geen kids, geen partner, helemaal niemand.

Verstil, vertraag en versimpel dat is de gouden formule om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt. Je hebt namelijk alle antwoorden al. Je moet er alleen naar leren luisteren.

 

Stel jezelf in die stilte deze 5 vragen:

1. Hoe ziet succes er voor jou uit? Wanneer ben je succesvol?
2. Wat is je roeping?
3. Wat kun je vandaag doen om je beter te voelen?
4. Wat wil je graag doen, maar maakt je bang?
5. Van wie kun je leren?

 

Vraag 1: Hoe ziet succes er voor jou uit? Wanneer ben jij succesvol? 
Voor mij is dat als ik elke dag mag doen wat ik leuk vind en goed kan en daar anderen mee kan helpen. Ik wil elke dag peace of mind en peace of heart voelen. Rust in mijn hoofd en werk doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik wil me licht voelen. Zelf bepalen hoe mijn agenda eruit ziet. Me gezond en fit voelen. Tijd doorbrengen met mijn dierbaren. Nieuwe mensen ontmoeten die me inspireren en waarvan ik kan leren. En tijd overhouden om niets te doen.

Gebruik je fantasie bij het beantwoorden van deze vraag en durf te dromen. Mijn dromen? Ik zie mezelf lunchen met Oprah op haar ranch. Ik heb mijn eigen vliegtuig zodat Tommy, onze pup, altijd met ons mee kan. Ik sta in het buitenland op een groot podium en inspireer 1000-en mensen. Ik werk samen met Tony Robbins (even tussen jou en mij: volgende week zie ik hem!! Ik kan het zelf amper geloven!!).

Valt het je op dat ik niet zeg, “ik wil”, maar dat ik je mijn droom vertel alsof het al zo ver is.

Wat zijn jouw dromen? Je dromen zullen je elke dag motiveren. En onthoud: kan niet bestaat niet. Vergeet niet dat alles wat je nu in je leven hebt is begonnen bij 1 gedachte.

Bepaal hoe jij wilt dat je leven eruit ziet over 12 maanden zonder het probleem wat je nu ervaart. En creëer een visie voor je toekomstige zelf.

 

Vraag 2: Wat is je roeping? 
Een lastige vraag. Eén die je niet makkelijk beantwoord. We hebben allemaal een roeping. Iets wat we goed kunnen, wat we leuk vinden en waar we anderen mee kunnen helpen. Jouw roeping is uniek. En wordt geboren uit de dingen die jij meemaakt in je leven. Jouw lessen geef je met je roeping door aan anderen.

Hoe kom je erachter wat je roeping is?

  • Maak een lijst van alles wat je leuk vindt om te doen en omcirkel er drie.
  • Maak een lijst van alles waar je goed in bent.*
  • Maak een lijst van zaken waar je anderen mee wilt helpen. Wat frustreert je en wil je oplossen? Of wat heb jij zelf meegemaakt en opgelost?

Kijk naar je antwoorden en bedenk: Hoe kun je dat wat je leuk vindt en wat je goed kan, inzetten om het probleem op te lossen? Dat is dan jouw roeping en die kan verschillende vormen aannemen.

*Tip: Kun je zelf niet bedenken waar je goed in bent? Vraag het dan aan 10 mensen die jou goed kennen. Vraag hen wat jouw superpowers zijn en waarvoor ze jou zouden benaderen. Een leuke oefening om te doen als je even niet lekker in je vel zit 😉

 

Vraag 3: Wat kun je vandaag doen om je beter te voelen?
Je gezondheid gaat niet over hoe je eruit ziet, maar over hoe je je voelt. Als je je beter wilt voelen zul je bepaalde dingen meer moeten doen en je zult bepaalde dingen moeten loslaten.

Begin met wat je meer wil doen? Wat zijn dingen die je leuk vindt om te doen, maar waar je geen tijd meer voor hebt? Wat vond je als kind leuk om te doen? Maak er tijd voor vrij.

Zo ben ik meer gaan slapen (ik slaap elke avond 9 uurtjes (!) en daar ben ik heel trots op). Ik ben gaan mediteren. En ik ben elke dag 30 min gaan bewegen. Dit waren voor mij gamechangers. Mijn hele energie veranderde.

Bepaal ook: Wat wil je laten staan of minder doen om je beter te voelen? Zo ben ik gestopt met gefrituurd eten te eten. (Eerlijk: Zo heel af en toe laat ik me verleiden tot een vega kroket uit de oven).

Maar wat dacht je van: minder vaak je email, whatsapp of social media checken. Zet al je notificaties uit en zet je mobiel vaker op stil. (de mijne staat al 4 jaar op stil en ik heb er geen cent op verloren)
Maar ook niet meer afspreken met mensen waar je geen energie van krijgt. Want waarom zou je? Of geen journaal meer kijken. Er is genoeg wat je kunt laten om je beter te voelen.

Kies in totaal 5 dingen uit die je meer of minder gaat doen om je beter te voelen en begin vandaag nog.

 

Kleine veranderingen die je elke dag consistent doet, kunnen je hele leven drastisch veranderen. Onderschat de impact van deze stap dus niet.

 

Vraag 4. Wat wil je graag doen, maar maakt je bang? 

Wil je je situatie veranderen dan zul je iets moeten doen wat je niet eerder hebt gedaan en wat je een beetje bang maakt. En dat laatste is belangrijk. Uit je comfortzone stappen dus. Niet makkelijk. Maar het is als een spier die je kunt trainen door elke dag iets nieuws te doen. Begin klein. Neem een andere route naar kantoor. Ga alleen naar de film. Leer nieuwe vaardigheden. Door steeds nieuwe dingen te doen, zal je meer gaan durven. Je gevoel van angst en onzekerheid zullen verminderen. Daardoor zal de stap om een baan los te laten die je geen voldoening meer geeft makkelijker worden.

 

Vraag 5. Van wie kun je leren?
Leer van anderen en hun ervaring. Zorg ervoor dat je je elke dag laat inspireren. Dat heb je nodig om vol te houden en door te zetten. Je bent niet de enige en zeker niet de eerste die uit de ratrace is gestapt. Maar vraag geen advies aan mensen die niet hebben gedaan wat jij wilt doen. Of in dezelfde situatie hebben gezeten. Volg een opleiding of doe een studie. Maar onthoud dit: kennis is pas nuttig als je het gaat toepassen.

Heb je alle vragen beantwoord dan heb je nu een waardevol stappenplan in handen. Begin vandaag en zet stappen. Elke stap is er één.

 

Train jezelf
Wil je je doelen behalen dan zul je elke dag moeten trainen. Vraag het maar aan Serena Williams. Je wordt niet vanzelf goed in iets of zelfs de beste. Maar streef ernaar om elke dag beter te worden.

Ben je niet meer happy met je job? Voel je dat je echt klaar bent voor de volgende stap? En wil je jouw droombaan aantrekken of je ondernemersdroom waarmaken? Begin dan vandaag met trainen. Wil je dat liever niet alleen doen en leren van anderen die jou succesvol zijn voorgegaan. Volg dan mijn online training “Omdenken”. Zorgvuldig samengesteld aan de hand van de ervaringen van anderen die succesvol uit de ratrace zijn gestapt. Je kunt je via mijn website gratis aanmelden voor de wachtlijst.

Sta je op de wachtlijst dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden over de start van de cursus en de inschrijvingen. Dat je op de wachtlijst staat betekent dus niet dat je verplicht moet meedoen. Het is geen aankoopverplichting.

Wat je wel moet weten is dat je de cursus volledig kunt vergoeden vanuit je Persoonlijk Ontwikkel Budget bij je werkgever. Dus over de investering hoef je je geen zorgen te maken. Dat scheelt weer.

Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om samen met jou aan de slag te gaan zodat jij eindelijk kan gaan doen wat jou gelukkig maakt.

Het is je zo gegund.

 

X,

Aruna

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Op zoek naar nieuwe klanten of die droombaan? Ik laat zien hoe online personal branding je daarbij kan helpen. Op een laagdrempelige manier tover ik je om van digibeet naar digital champion.

 

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op Instagram en op LinkedIn voor extra inspiratie!

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

corporate ratrace - aruna gopal
Carriere

Wil je uit de corporate ratrace stappen? Begin dan hier…..

Aruna Gopal - Creëer een nieuwe realiteit - verander je mindset en leer omdenken
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - Een tirade aan iedereen die nog steeds de verkeerde vragen stelt
Carriere

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe vind ik mijn droombaan? – Een tirade voor iedereen die nog steeds de verkeerde vragen stelt

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.