Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Ik had Nelson Mandela aan de lijn en toen gebeurde dit…

Door Aruna Gopal

Twintig jaar geleden studeerde ik aan de Erasmus Universiteit. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde mocht ik een internationaal studenten congres organiseren. Ik was verantwoordelijkheid voor het programma en voor het uitnodigen van de sprekers. Tja en wie nodig je dan uit? De twee meest bekende personen van dat moment: Bill Clinton en Nelson Mandela natuurlijk. Allebei waren ze president op dat moment. En ik dacht: waarom ook niet.

Ik begon bij meneer Clinton en belde het Witte Huis. Direct kreeg ik een antwoordapparaat. Weinig geluk daar. Vervolgens belde ik de ambassade van Zuid-Afrika in Nederland.

Een aardige mevrouw nam op. En na een bescheiden toelichting van mijn kant verbond ze mij door met het kantoor van Nelson Mandela in Zuid-Afrika. Ook daar kreeg ik weer een aardige dame aan de lijn. En nog voordat ik mijn verhaal afgerond had over waarom ik meneer Mandela wilde spreken, stelde ze mij de vraag of ik hem zelf even wilde spreken. Hij was namelijk gewoon (!) op kantoor.

Het viel even stil aan de Hollandse zijde van de telefoon. Lichtelijk overvallen door dit bericht uit Zuid-Afrika. De dame vroeg of ik nog aan de lijn was. Ik zei ja. Na 2 tellen hoorde ik een andere stem. Een hele bekende stem. Het was die van Nelson Mandela en hij zei: “Hello”. Ik had Nelson Mandela aan de lijn en hij zei “hello”. Tegen mij. En ik. Ik zei niets.

Het enige dat ik nog hoorde was het kloppen van mijn hart, alsof dat hart op elk moment mijn borstkas uit kon vliegen. En in plaats van de goede man terug te begroeten. Deed ik langzaam mijn hand omlaag, dezelfde hand die de hoorn van het toestel vast had met meneer Mandela aan de lijn. Ik legde de hoorn op het toestel en hing op (!).

Ja, je leest het goed. Dit meisje had Nelson Mandela aan de lijn, zei niets en hing hem op.

Waarom? Omdat ik nooit verwacht had hem ook werkelijk aan de lijn te krijgen. Maar waarom ook niet eigenlijk? Ik probeerde het en dan kunnen er twee dingen gebeuren. Het lukt of het lukt niet. En al zou het niet lukken, dan had ik het in ieder geval geprobeerd.

Natuurlijk heb ik later terug gebeld. En hoewel zijn agenda het niet toe liet om aanwezig te zijn op ons congres. Heb ik hem op een later moment nog wel mogen ontmoeten. Ik heb hem er toen maar niet aan herinnerd dat ik het meisje was dat hem had opgehangen. Hoewel ik het gevoel had dat niets meneer Mandela ontging.

Ik deel dit verhaal met je omdat ik een beroep wil doen op het kind in ons. Het kind dat gelooft dat alles mogelijk is. Want als we jong zijn zien we de wereld als 1 grote bal vol met kansen. Hoewel ik met mijn 20 jaar niet bepaald meer een kind was. Maar naarmate we ouder worden leggen we ons steeds meer beperkingen op. Maar waarom eigenlijk? Waarom houden we onszelf tegen om grote dromen te dromen? Of om het onmogelijke waar te maken?

Want zolang je die droom voor je kunt zien in je hoofd, dan kun je hem ook waarmaken. Als het mij lukt om op mijn 20e Nelson Mandela aan de lijn te krijgen, tja dan is toch alles mogelijk.

Je doet jezelf enorm te kort als je niet achter je dromen aan gaat. Grote kans namelijk dat het je lukt. En wat er dan gebeurt, dan ga je de volgende droom achterna. Het leven wordt dan ineens een stuk leuker. Blijf dromen, blijf leren en vergeet niet: het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe. So enjoy the ride!

x,

Aruna

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

New York
Inspiratie

New York City, The Millionaires Club en Topvrouw van het Jaar

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

eindelijk loslaten en lichter leven
Inspiratie

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Katherine Hepburn
Inspiratie

A Learning and Beautiful Story From Katherine Hepburn

goals typewriter
Inspiratie

Hoe ik afgelopen week mijn doelen voor 2019 al heb gemanifesteerd

Aruna Gopal - De onverwachte bij-effecten van mediteren
Inspiratie

De onverwachte bij-effecten van mediteren

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.