Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Let’s get REAL – laten we even eerlijk zijn

Door Aruna Gopal

De laatste paar dagen voel ik me enorm leeg, moe en over-geconsumeerd door de verschillende berichten die ik online voorbij zie komen: “gebruik de pandemie om productief te zijn!”, “voel geen angst of stress, dat is niet goed voor je immuunsysteem!”, “wees digitaal sociaal, en blijf niet op je luie kont zitten!”

De waarheid is dat al deze boodschappen goed bedoeld zijn – maar wanneer je ze allemaal tegelijk ontvangt (bovenop het reguliere nieuws en de persberichten), dan kan het nogal overweldigend aanvoelen.

Voor mij betekent meer tijd binnen doorbrengen niet dat ik productiever wil zijn of dat ik op alle schermen aanwezig moet zijn. En zo in een pandemie zitten, die de hele wereld in zijn greep houdt, betekent dat ik me af en toe ontzettend moe, leeg, verward en gewoon “freaked out” voel – en weet je, dat is volgens mij helemaal oke. Dat betekent dat ik gewoon mens ben 😉

Voor mij voelt het de afgelopen twee weken goed om mezelf toestemming te geven om:

  1. alle emoties te accepteren die ik voel (zonder deze te willen veranderen of te verbloemen) en
  2. uit te rusten (zonder schuldgevoel of druk).

Met het gezin compleet in huis, merk ik hoe erg ik mijn tijd ALLEEN even nodig heb. Maar ik merk ook hoeveel ik rekening hou met iedereen en niemand wil teleurstellen.

Glennon Doyle schrijft in haar boek “Untamed”: 

 

“Elke keer als je te kiezen hebt tussen het teleurstellen van een ander of het teleurstellen van jezelf. Dan is het jouw plicht om de ander teleur te stellen. Het is jouw taak in jouw hele leven om zoveel mogelijk mensen teleur te stellen als nodig is, om te voorkomen dat jij jezelf teleurstelt.”

 

Mooie wijze woorden, waar ik graag naar wil leren leven. Ik voel het, ik snap het, maar ik heb nog veel AF TE LEREN.

Deze crisis voelt als LIFE level 5.0. Emoties vliegen alle kanten op. Ik zit in een cocon met mijn dochter en onze pup, of misschien vind ik het wel meer een spaceship. We knuffelen veel, slapen te weinig, en lachen vaak om niets. Maar af en toe vuren we wat emoties naar elkaar af. Geen verwijten (uiteraard) maar helaas kan ik niet altijd verbloemen wat ik voel. Of het heel helder articuleren. En dochter van 17 kan dat gelukkig ook niet. Dus soms zindert het. Maar fijn dat we elkaar daarin de ruimte geven.

Ik voel van alles en het enige wat ik anders probeer te doen is er niet in mee te gaan of dat wat ik voel te verdoven. Hoewel ik moet toegeven dat ik als geheel onthouder inmiddels wel twee flessen wijn (een rosé en een witte) koud heb staan. Niet voor mezelf natuurlijk, maar voor t moment dat mn vrienden weer langs mogen komen 😉

En soms vraag ik me af: is deze crisis niet een goed moment om te beginnen met wijn drinken? Ik denk dat ik er best goed in zou zijn.

Er is niets mis met mij. Dat weet ik. We mogen allemaal goede dagen en slechte dagen hebben. Zolang de goede dagen de overhand hebben en ik lief voor mezelf ben op de slechte dagen.

Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd dit is geen klaagzang, maar laten we even eerlijk zijn. Ik geloof dat we na de crisis allemaal 10 kg zwaarder en blut zullen zijn. Maar wel helemaal in touch met onze emoties.

Heb ik je al verteld dat ik mn kapper mis (de uitgroei is REAL) en ik mis de sportschool (ja ik ben die ene griet die er wel graag naar toe gaat en nu thuis geen flikker doet, behalve KIJKEN naar online work-outs terwijl ik mn derde pak LU Digestives openscheur en opeet).

Ik bedenk me ineens dat ik morgen wil starten met juicen. (Valt een alcoholisch druivensapje ook onder juice?)

Oh ennuh, om jou ook niet met hetzelfde lege gevoel achter te laten na het lezen van mijn REAL WORLD, deel ik graag toch nog wat tips met je (zoals je van me gewend bent)

  1. Draag tijdens de pandemie elke dag een prachtige ochtenjas in de ochtend, middag en de avond naar het voorbeeld van Chrissy Teigen (volg haar op Instagram). Waarom? Omdat het kan en de wereld op zn kop staat.
  2. Lees “Untamed” van Glennon Doyle en ga eindelijk je ongetemde versie leren kennen en het leven leven zoals die voor jou bedoeld was.
  3. Proost vanavond met je vrienden online, en ontkurk alle flessen die je koud hebt staan (deze laatste was een note to self)
  • Einde tips. 

Ik adem vandaag nog een laatste maal heel diep in en adem weer heel diep uit.  Deze mama is moe en gaat nu naar bed.

Morgen begint het allemaal weer opnieuw.

Fijn (lang) weekend.

X

Aruna

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.