Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Je passie (her)vinden? Trek dat jasje uit, stroop je mouwen op en geniet van het strand.

Door Aruna Gopal

Ik schrijf dit vanaf het paradijselijke Dominicaanse strand van Punta Cana. Onder de parasol, laptop op schoot en met de voetjes in het zand.

Voor me staat een bruidspaar stralend te poseren voor de bruidsfotograaf. Althans de bruid is de enige die straalt. De bruidegom echter lijkt bevangen door de hitte in zijn driedelig pak.

Dit is het vierde bruidspaar van vandaag. En van de 4 bruidegommen die ik heb gezien was er slechts 1 passend bij de omgeving gekleed. In een luchtig overhemd met korte mouwen met daaronder een linnen bermuda broek die net boven de knie uitkwam.

De enorme zweetplek op de rug van het smokingjasje van de bruidegom die nu op het strand voor me staat zal vast niet goed fotograferen. Lang leve photoshop!

Tijdens het plannen van de bruiloft is het de bruidegom blijkbaar ontgaan om zijn kledingkeuze af te stemmen op de trouwlocatie, een warm strand in het Caribisch gebied met een buitentemperatuur van 29 graden. En hij is niet de enige.

Ik lig hier in bikini al te zweten op mn ligbed onder de parasol.

Het zet me aan het denken. Is dit wat er gebeurt als je je teveel laat beïnvloeden door wat anderen van je verwachten? Je laat je intuïtie varen en gaat doen wat anderen doen. Je stopt met zelf nadenken.

Trouwen doe je per slot van rekening in een driedelig pak net als iedereen.

Maar juist als je aan dit idee vasthoudt verlies je je eigen identiteit. Datgene wat jou uniek maakt. Sterker nog ga je teveel om je heen kijken en doen wat anderen doen, dan negeer je je eigen intuïtie en is de kans groot dat je dingen gaat doen die niet goed voelen. Maar die je alleen doet omdat iedereen het doet.

Je eindigt dan zwetend in een pak op een prachtig strand. Niet meer in staat om te genieten van waar je bent. 

Het leven is simpel.

Voel je goed, elk moment van de dag. En voelt iets niet goed, maak dan een betere keuze. Volg je intuïtie. 

Zijn er dingen die je echt moet doen, maar waar je geen zin in hebt. Doe ze dan op een manier die wel goed voelt. Verzamel mensen om je heen die je daarbij kunnen helpen.

Alles draait om perceptie, namelijk hoe jij er tegen aan kijkt. Welke bril zet jij op om naar de wereld te kijken?

Je hebt een keuze, altijd!

Iedereen heeft een stem gekregen, ook jij. Gebruik die dan ook en breng positieve verandering tot stand. Verandering die leidt tot verbetering. Focus daarbij niet op wat er allemaal misgaat, maar focus op hetgeen je wilt bereiken. Alles waar je op focust groeit.

Stop met overdenken

Begin te doen en voel je goed door het simpel te houden. Op moment dat jij je goed voelt dan komen de ideeën en impulsen voor actie. En ben je in staat betere keuzes te maken. Kies daarom de weg van de minste weerstand. Weerstand (bijvoorbeeld in de vorm van angst of zorgen) zorgt voor ruis op de lijn en leidt af van hetgeen je zou moeten doen. Datgene waarvoor je bestemd bent.

Focus, zet door en houd vol.

Je hoeft niet iedereen te overtuigen. Door alleen dingen te zeggen die je werkelijk gelooft en waar je echt achter staat. Zul je de respect winnen van een hoop mensen. Mensen die geloven wat jij gelooft en jouw visie delen. Mensen die jij leuk vindt en die je graag om je heen hebt.

Hou het positief

Je trekt aan wat je uitstraalt, dus hou het positief. Vind je dat lastig. Begin dan met dingen op te pakken die je leuk vindt om te doen en daag jezelf daarin uit.

Vergeet gisteren, focus op vandaag, de toekomst is niet jouw probleem. Je hebt alleen dit moment. 

Dus trek dat jasje uit, stroop je mouwen op en geniet van het prachtige strand 😉

x,

Aruna

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze quote:

“Relax in the present moment. Do what you need to do in the present moment. Yours is not to worry about that which we call the future” – uit het boek “The Seat of the Soul – Gary Zukov

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.