Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Je hoeft het niet alleen te doen

Door Aruna Gopal

Ik doe alles graag alleen. Soms niet geheel uit eigen wil. Maar ik vind het niet erg. Ik ben alleen een bedrijf gestart. Gelukkig heb ik allemaal mensen om me heen die me stimuleren en me graag willen helpen. Maar om hulp vragen doe ik niet.

Waarom niet?

Geen idee. Ik heb geleerd om altijd op eigen benen te staan. Om hard te werken als je iets wilde bereiken. En niet teveel te rekenen op anderen. Die zorgen alleen maar voor afleiding. En zie hier mijn beperkende gedachte.

Ja! You do you en kijk niet teveel om je heen naar wat anderen doen. Maar laat je wel inspireren door anderen waar je van kunt leren. En niets mis met hulp vragen.

Mensen willen graag helpen
In mijn reis naar het ondernemerschap heb ik geleerd dat mensen van nature graag willen helpen. Ik ben fantastische mensen tegengekomen die me hebben geholpen omdat ze hun kennis graag wilde delen. Zo weet ik nu hoe ik als ondernemer met geld moet omgaan, dat ik mega groot mag dromen, die dromen kan behalen en hoe je financiële vrijheid kunt bereiken. Zelf deel ik ook graag mijn kennis door te schrijven, te vertellen en af te spreken. Als je eenmaal begint aan het ondernemerschap leer je jezelf goed kennen. Je leert wat je te geven hebt en je leert wat je te leren en te overwinnen hebt.

De ontdekking van beperkende gedachten
Na 1 jaar ondernemen kwam ik tot de ontdekking dat ik beperkende gedachtes had die mij blokkeerden om met mijn bedrijf verder te groeien.

Dit schijnt een natuurlijk proces te zijn. Iedereen heeft beperkende gedachtes die je tegenhouden bepaalde stappen te ondernemen. De oorzaak: ervaringen uit je jeugd waar jij onbewust conclusies aan hebt verbonden. Die zich nu manifesteren als gedachtes die jou beperken.

Zo kan een beperkende gedachte zijn:

  • ‘Iedereen is altijd te druk.’
  • ‘Er is nooit genoeg geld.’
  • ‘Geld is de oorzaak van alle ellende.’
  • ‘Als je iets wilt bereiken moet je er keihard voor werken.’
  • ‘Zonder pijn geen succes.’
  • ‘Als mens moet je veel opofferen voor geluk.’

 

Een enkeling zal na het lezen van deze gedachtes wellicht denken: ‘Maar dat is toch waar?’

Als dat zo is dan ben je betrapt op je eigen beperkende gedachtes. Vaak weet je niet eens dat je ze hebt, want ze zijn onderdeel van je onderbewuste. Totdat je tegen een muur aanloopt in je leven. Dat zich manifesteert als een probleem waar je niet meer uitkomt. Of een situatie waar je niet direct een oplossing voor hebt.

Het enige wat je dan weet is dat je het wilt oplossen. Je hebt een burning desire maar niet het antwoord. En dat is het signaal om hulp te vragen. Voor mij persoonlijk was dat best een overwinning. Want eerlijk gezegd wist ik niet eens waar ik om vroeg of wat mijn probleem was.

Het enige dat ik wist was dat ik aan het transformeren was en dat ik steeds meer mezelf aan het worden was. Dit was veroorzaakt door het ondernemerschap en in een stroomversnelling geraakt door elke dag twee keer te mediteren.

Het moment dat ik wel om hulp vroeg
Ik ben enorm gegroeid en liep ineens tegen een blokkade aan. Zo voelde dat. Maar wat die blokkade precies was. Geen idee. Dat is het moment geweest dat ik mijn coach ben tegengekomen. 

Ik ben eerlijk gezegd niet op zoek gegaan naar een coach. Maar ik heb het universum om hulp gevraagd. Tja dat durfde ik dan weer wel, het universum om hulp vragen in de privacy van mijn eigen huis.

En een paar weken later maakte ik kennis met mijn coach. Ik wist niet eens dat hij een coach was. Maar iets in me zei: dit is hem!

Alles klopte en voelde goed. 

Inmiddels zit ik middenin mn eigen coachtraject en voel ik me enorm verlicht. Er wordt zoveel in mij opgeruimd. En dat gaat onbewust maar door.

Er komen mensen en boeken op mn pad die dat versterken en versnellen. Het voelt alsof er van alles in gang is gezet.

Het grappige is dat ik dit ook te horen krijg van de mensen die ik mag coachen. Nu ervaar ik het zelf.

 

Van blokkade naar ongekende mogelijkheden
Ineens zijn de mogelijkheden ongekend. Alles kan en het gevoel van vrijheid dat ik ervaar sinds ik onderneem wordt versterkt.

Mijn creativiteit krijgt een boost, mijn drive net zo hard, ik ervaar rust en weet wat belangrijk is. Ik voel weer wat ik nodig heb en kan er naar luisteren.

Ik verzamel mensen om me heen. En samen stimuleren we elkaar. Ik doe het niet meer alleen, want nu weet ik dat dat mijn wens was.

Ik wil het niet meer alleen doen! En gelukkig hoeft dat niet.

En nee ik ben niet klaar. Want ik zal blijven leren en groeien. Mijn hele leven lang.

Maar het verschil is dat ik nu weer enorm kan uitkijken naar alles wat er komen gaat. Wetende dat het leven voor me werkt en dat er allerlei krachten aan het werk zijn die me helpen. 

Vertrouw, zet door, omarm je lessen, wees dankbaar en geniet. En sta af en toe eens stil om de signalen van het universum te ontvangen die je vertellen dat je op de goede weg zit of dat het tijd is te transformeren.

X,

Aruna

 

Nog meer inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze boeken:

  • The Ultimate Introduction to NLP – Owen Fitzpatrick, Richard Bandler, Alessio Roberti
  • The Awakening Course – Joe Vitale
  • Tapping the Source – Jack Canfield, William Gladstone, Richard Greninger, John Selby.
  • The Art of Happiness – His Holiness the Dalai Lama, Howard C. Cutler

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Op zoek naar nieuwe klanten of die droombaan. Ik laat zien hoe online personal branding je daarbij kan helpen. Op een laagdrempelige manier tover ik je om van digibeet naar digital champion.

 

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Zeg ook even gedag op: Instagram | Twitter | Facebook | LinkedIn

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Aruna Gopal lachend voor Paleis Noordeinde
Netwerken

Hulp vragen aan succesvolle mensen? Volg deze 5 slimme stappen.

Vlinder groei bij artikel aruna gopal
Ondernemerschap

4 Stappen om te groeien in tijden van onzekerheid

Secrid - Aruna Gopal
Ondernemerschap

De ondernemerslessen van Secrid – van bijna faillissement naar ongekend internationaal succes

Aruna Gopal - Wat ik geleerd heb na 1 jaar uit de corporate ratrace
Ondernemerschap

Wat ik geleerd heb na 1 jaar uit de corporate ratrace

Aruna Gopal - Word elke dag een beetje beter
Ondernemerschap

Word elke dag een beetje beter

Aruna Gopal - Hoe kun je jezelf als ondernemer onderscheiden
Marketing

Hoe kun je jezelf als ondernemer (of professional) onderscheiden?

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.