Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Je doelen stellen voor 2018! En ze behalen zonder gelijk in actie te komen

Door Aruna Gopal

Wil je elke dag de dingen doen die je graag wilt doen dan zul je toch eerst moeten vaststellen welke dingen dat dan zijn. Door doelen te stellen. Klinkt logisch toch. Helaas niet voor iedereen.

Niet alles verloopt altijd zoals je wilt. En nee het is niet allemaal jouw schuld. Lopen de dingen niet zoals je ze graag had willen zien, realiseer je dan dat dit een signaal is. Een signaal dat er iets moet veranderen. Die verandering die begint in jouw hoofd.

Onthoud 1 ding: Het leven is niet eerlijk!

Je krijgt niet wat je hoopt. Je krijgt niet wat je wenst. Nee. Je krijgt wat je gelooft.

In de komende minuten ga ik je iets ogenschijnlijks tegenstrijdigs vertellen. Ik ga je eerst vertellen om doelen te stellen. Namelijk doelen voor de komende 12 maanden. Vervolgens ga ik je vertellen om alles wat op je pad komt te omarmen en te accepteren. Om je persoonlijke weerstanden en voorkeuren los te laten. Deze werken namelijk niet altijd voor je.

Het mooie aan doelen en dromen is dat je nog geen idee hebt wat er op je pad zal komen en hoe die doelen zich zullen manifesteren. Laat je verrassen. Laat de controle los, de teugels vieren. Laat je over aan de flow van het leven en ga ervan uit dat het leven voor je werkt. (En ja dat vraagt soms geduld.)

Hoe bepaal je jouw doelen?
Er zijn superveel manieren om je jaardoelen te bepalen. Ik zelf doe dat op twee manieren.

Manier 1 – Zijn, doen, hebben. Schrijf 5 dingen op die je wilt zijn, 5 dingen die je wilt doen en 5 dingen die je wilt hebben. Schrijf ze op een tijdlijn van 6 tot 12 maanden. Kies vervolgens uit alles wat je hebt opgeschreven de 5 zaken die het meeste impact zullen hebben op je leven.

Manier 2 – Je kokers vullen en bewaken. Om in balans en gelukkig te blijven moet ik ervoor zorgen dat een aantal zaken in mijn leven aandacht krijgen. Ik noem ze mijn kokers. De meeste mensen hebben net als ik 4 of 5 kokers. De mijne zijn: Vitaliteit (gezondheid, spiritualiteit), Gezin & Familie, Vrienden & Vrije tijd, Werk. Je kokers bepaal je door te vragen: Wat heb ik nodig om me elke dag goed te vullen? Nadat je voor jezelf je kokers hebt bepaald schrijf je vervolgens je doelen op voor deze kokers voor de komende 12 maanden. Selecteer vervolgens de belangrijkste doelen en schrijf voor elk doel op waarom je deze het komende jaar wilt behalen.

Maak je doelen groot genoeg om je te inspireren en te drijven, maar hou ze realistisch genoeg om in beweging te blijven.

Je hebt doelen in je leven nodig die je inspireren. Zorg dat ze groot genoeg zijn om je te drijven. En geloof dat je ze zult bereiken

Vergeet de hoe
Je hebt je doelen vastgesteld. Top! Maar vervolgens moet je vooral loslaten hoe je je doelen gaat bereiken. Daar hoef je nu helemaal niet mee bezig te zijn. Jouw enige taak nadat je jouw doelen hebt vastgesteld is om je goed te voelen.

Ja je leest het goed. Je goed voelen en alles los te laten. Dus niet nu meteen allerlei strategien gaan bedenken, opleidingen volgen, mensen gaan ontmoeten etc. Nog niet.

Why?

Belangrijker dan in actie komen is bedenken waarom je deze doelen graag wilt bereiken (why?). Want wat gaat het bereiken van je doelen je brengen? Hoe voelt het als jij je doelen hebt behaald? Wat brengen die mooie doelen je?

Wil je een mooie reis maken? Wat gaat die reis je opleveren? Wat voel je daarbij? Vrijheid, rust, ruimte, warmte, avontuur? Of die droombaan bemachtigen? Wat gaat die jou brengen en hoe voelt dat? Je voelt je gezien, je doet werk dat je leuk vindt, je bent creatief, geïnspireerd, je lacht elke dag, je hebt leuke collega’s etc.

Het beantwoorden van de waarom vraag helpt je om je aandacht af te leiden van alles wat je niet wilt en je focus te verplaatsen naar hetgeen je wel wilt. En dat voelt goed. En als jij je goed voelt….dan geef je de ruimte aan impulsen, ideeën en creativiteit. En dan volgt actie (de hoe). Want ineens komen er mensen op je pad die je inspireren en energie geven. Je krijgt boekentips. Je praat met iemand die je verder helpt. etc. En zo kom je dichter bij het behalen van je doelen.

Vergeet alles wat je weet en kent
Om open te staan voor alle impulsen en om in staat te zijn deze te herkennen is het belangrijk dat je persoonlijke voorkeuren loslaat. Je doel en de zaken die je gaan helpen deze te bereiken zullen zich wellicht niet manifesteren op de manier die jij voor ogen hebt. Laat het los. En vertrouw erop dat het goed is. Sta open voor alles wat er komt en laat je verrassen (het mooiste ingredient voor een enorm gelukkig leven).

Niet op je luie reet
Begrijp me niet verkeerd. Dit artikel is geen vrijpas om op je luie reet te blijven zitten. Integendeel. Doe je je huiswerk goed dan ben je elke dag bezig met het bereiken van je doelen. Alleen doe je dat in een flow en niet geforceerd.

Chill, relax en focus op de zaken die belangrijk voor je zijn.

x,

Aruna

Inspiratie nodig?
Laat Oprah je vertellen hoe zij haar doel bereikte om een rol in de film de Colour Purple te spelen, door het vooral los te laten en zich over te geven aan de flow van het leven. (Bekijk tot 40:00.)

Oefenen met je goed voelen en geloven
Loslaten is lastig. Ik oefen nog steeds elke dag. Maar ook geloven dat hetgeen je wilt ook echt zal gebeuren is niet vanzelfsprekend. Niet voor iedereen. Er zijn tools en handvaten die je helpen om in de flow te komen waarin je werkelijk gelooft en voelt dat hetgeen je wilt ook haalbaar is. De video’s van Abraham Hicks op You Tube kunnen je wellicht helpen.

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.