Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Door Aruna Gopal

De laatste keer dat ik offline ging was op een Thais eiland ergens in de Andamanse Zee (lees hier hoe het me toen afging). Ik kan je vertellen dat dat een hele andere ervaring is dan offline gaan in hartje Den Haag terwijl je middenin een pandemie zit en het bijna kerst is.

Tegen palmbomen aankijken en een uitgestrekt wit strand ipv naar die mobiele telefoon te staren is toch wel iets makkelijker daar dan thuis in Den Haag dat mobieltje neerleggen. Die kerstboom maakt dan niet veel goed.

Koh yao yai

Waarom ik offline ging

Anyways de reden dat ik besloot om offline te gaan was ongelooflijke vermoeidheid.

Door fysieke inspanning kon het niet komen, want sinds de sportscholen op slot zijn is wandelen NIET mijn hobby geworden zoals dat bij anderen wel t geval is. (Good 4 YOU als jij een van hen bent.)

Die vermoeidheid kwam vooral door een druk hoofd. Hoewel ik eerst hardnekkig heb ontkent dat dat bij mij het geval kon zijn. Ik mediteer immers al 4 jaar lang 2 x 20 min per dag. Doe trouw elke ochtend mn rek en strek oefeningen, eet al 2 jaar geen vlees en zuivel en drink inmiddels al een jaar een paar extra glazen water per dag. Ik kijk zelfs al 3 jaar geen journaal meer. (Goh is er inmiddels een vaccin? Wat wel / niet getest is? Wat wel/ niet verplicht wordt? En wat veel / weinig / geen bijwerkingen heeft? Je snapt waarom ik al jaren geen nieuws meer tot me neem). Hoe dan ook: ik zorg goed voor mezelf en zou me dus gezond en vitaal (moeten) voelen.

Maar nee, van die vitaliteit was weinig meer over na bijna een jaar COVID.

Geen trips, geen buitenland, geen vakantie, geen plezier.

Miami

Studerende dochter (18) en nieuwe pup Tommy bijna 24/7 in huis en weinig afwisseling in omgeving begonnen me op te breken. Wat je moet weten is dat wij normaal elk jaar minimaal 4 keer op vakantie gaan naar t buitenland (Dat is een van de redenen waarom ik 4 jaar geleden uit de ratrace ben gestapt. Ik verlangde naar meer vrijheid en meer vrije dagen.) En nee vakantie in eigen land is niet hetzelfde als op een tropisch strand vertoeven – hoewel Bas Smit en zijn gezin het wel heel leuk laten lijken op Instagram.

Wat ook niet hielp is dat ik in 2020 compleet vergeten ben om alle schoolvakanties te blokken in mijn agenda als werkvrije en afspraakvrije dagen.

Dat doe ik sinds ik voor mezelf werk, zodat ik meer tijd met dochter kan doorbrengen.

Met als gevolg dat ik vorig jaar alle vakanties heb doorgewerkt en dochter not amused was toen zij elke schoolvakantie rekening moest houden met mama’s deadline (in de meivakantie voor haar nieuwe podcast, in de zomervakantie voor de lancering van haar nieuwe website en in de voorjaarsvakantie voor haar nieuwe online cursus Omdenken) en mama haar dus gebruikte als onvrijwillige dagopvang en uitlaatservice voor de hond in die periode. Kon mama fijn ongestoord doorwerken.

Alle deadlines heb ik gehaald, maar was het een leuke ontspannen reis? Nee. 

Het is me trouwens heel 2020 niet gelukt om te ontspannen. Met als gevolg dat ik eind vorig jaar besloot dat ik ondanks alle goede voornemens even een break moest nemen van alle digitale prikkels. En hoewel social media onderdeel is van mijn werk waren met name LinkedIn en Instagram grote stressoren. Facebook heb ik al lang vaarwel gezegd.

Ik besloot niets meer te posten en mn tijdlijn te negeren. 

Met als enige uitzondering de content van mijn klanten. Daar betalen ze mij per slot van rekening voor.

Dus hoewel ik mijn klanten vooral stimuleerde om meer online te zijn, verdween ik langzaam heel bewust uit het zicht. En wat een reis van 7 dagen offline had moeten zijn werden uiteindelijk 40 dagen van stilte, rust, verrassende persoonlijke inzichten, hervonden creativiteit en herstelde vriendschappen.

Er waren 3 dingen die direct gebeurde.

1. Ik had tijd over.

Ik had ineens tijd, heel veel tijd. Ik had tijd over. En die tijd gebruikte ik om te lezen. Toeval of niet waren dat allemaal boeken die bevestigde dat sneller niet beter is. Dat niet hard werken maar werken met je HART belangrijk is.

2. Ik ging langzamer

Wat er bijna automatisch gebeurde is dat ik langzamer ging. Ik nam meer de tijd voor alles. Voor eten, voor gesprekken, voor dochter en hond. En voor vrienden. Vrienden die ik al een jaar niet had gezien (!). Ik besefte dat ik met grote haast van het ene moment naar het andere sjeesde. Maar in plaats van voldoening leverde dat alleen onrust op en een gevoel van onbehagen.

3. Het werd een stuk stiller

Het werd stiller. En daardoor realiseerde ik me hoeveel lawaai er om mij heen is. En hoeveel we ons (soms geheel onbewust) laten beïnvloeden door anderen. Maar ik realiseerde me vooral hoeveel energie dat kost.

Wat hebben die 40 dagen offline me opgeleverd?

Door bewust afstand te nemen van social media kon ik ongezonde patronen herkennen en doorbreken. Ik besefte me dat ik soms even een pauze nodig heb. Zonder pauze blijf je doen wat je altijd doet. En voordat je het weet ga je ongemerkt van 30 naar 40, van 40 naar 50 (het boxje waar ik nu in zit) en je doet het op de automatische piloot.

Maar door die pauze ga je ineens vragen stellen als: Zit ik op de goede weg? Hoe voelt dit? Waar wil IK naar toe? Doe IK wat IK leuk vind?

En in die pauze komt ineens van alles naar boven wat opgelost wil worden. Door die pauze besefte ik dat ik een hoop los te laten had. Zoals mezelf vergelijken met anderen, veel werken en mijn eigen gecreëerde ratrace. Want nadat ik 4 jaar geleden uit de corporate ratrace ben gestapt heb ik er bijna uit gewoonte zelf 1 gecreëerd.

En nee niet social media is het probleem, maar teveel social media en schermtijd kan een probleem opleveren. Onze obsessie met schermen is zodanig dat we elke ervaring en elke beleving willen vastleggen en delen. Dat realiseerde ik me toen ik tijdens een wandeling met onze hond elke stap die hij zette wilde vastleggen. Maar voor wanneer?

Het is dan alsof je iets lekkers eet en maar niet wil doorslikken om de beleving vast te houden. Daar wordt die hap echt niet lekkerder van.

Social media is een waardevol instrument als je het goed gebruikt. Maar voorkom dat het jou gaat bespelen.

Jouw tijd en aandacht is het kostbaarste wat je hebt. Wees er zuinig op en laat de tijd niet aan je voorbij vliegen omdat jij met je neus bovenop een scherm zit. Voorkom dat je aan t eind van je leven spijt hebt van de dingen die je NIET hebt gedaan.

Zou ik je aanraden om ook 40 dagen offline te gaan? Nee zeker niet. 

Maar een vaste dag in de week offline of een langere digitale detox werken als een goede nachtrust.

En wil je echt een systeem reset?

Dan nodig ik je uit om mee te doen met mijn online cursus Omdenken, die ik in dezelfde periode bedacht. Want als je tijd over hebt dan wordt je creatiever 🙂

In de online cursus deel ik al mijn lessen over eindelijk doen wat je echt wil, erachter komen wat dat is, zekerheid loslaten, meer vrijheid ervaren, je passie vinden, financiële vrijheid en dromen, ze waarmaken, terwijl je eigenlijk geen idee hebt hoe?

Quote Je kunt niet worden wat je wilt als je blijft waar je bent

En zet je jezelf voor 31 maart 2021 op de wachtlijst dan krijg je 50% korting op de aanschafwaarde en betaal je slechts 75 euro. Een cadeautje van mij (omdat je tot het eind hebt doorgelezen)

Schrijf je hier in voor de wachtlijst: https://arunagopal.nl/mijn-aanbod/online-cursus-stap-uit-de-corporate-ratrace/

x,

Aruna

En ben je benieuwd naar de boeken die ik las tijdens mn digitale detox?

Een kleine greep uit mijn lees- en luisterlijst:

 

Meer tips? Wil je meer passie en meer rust ervaren? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

Dank voor het lezen!

Zeg ook even gedag op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

Lees ook:

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

New York
Personal Branding

New York City, The Millionaires Club en Topvrouw van het Jaar

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.