Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Hou jij prive en zakelijk strikt gescheiden? Stop daar onmiddellijk mee, want je doet jezelf tekort.

Door Aruna Gopal
Benut je volle potentieel

Als persoon bezit je ontzettend veel competenties. Door prive en werk strikt gescheiden te houden doe je slechts een beroep op een deel van die competenties. Ga je verbindingen leggen tussen je werk en prive dan benut je jouw volle potentieel. Je legt namelijk verbindingen tussen al je competenties.

Een voorbeeld

Ella (26), werkt bij een bedrijf als jr. accountmanager waar ze dagelijks klantcontact heeft. Ze is ook nog eens ambassadeur diversiteit van het bedrijf en vanuit die rol stimuleert ze culturele diversiteit binnen het bedrijf. In haar vrije tijd sport ze, met name diverse teamsporten vindt ze leuk. Omdat sport samenbrengt.

Ik spreek haar en ze vertelt hoe ze prive en zakelijk strikt gescheiden houdt. Als ze met haar klanten praat gaat het over de klanten. Het draait niet om haar, zegt ze trots. Ze vertelt dat ze wat culturele diversiteit betreft niet veel steun krijgt intern. Lastig om mensen te betrekken, want iedereen is zo druk.

Ik vraag of ze met haar klanten praat over culturele diversiteit. Nee, zegt ze dat houdt ze gescheiden. Ik vraag waarom culturele diversiteit belangrijk is.

Ze legt uit: “Als ons bedrijf cultureel diverser wordt, zijn we beter in staat om in te spelen op de wensen van onze cultureel diverse klanten.”

Ik kijk haar aan en vraag: “Is het dan juist niet een goed idee om dat gesprek ook met je klanten aan te gaan om hun input te verkrijgen?”

Vraag je klanten hoe jij en je collega’s hen nog beter kunnen bedienen. Stel vragen of ze culturele diversiteit binnen de organisatie zouden waarderen en op welke manier.

Doe je dit heel natuurlijk en ongedwongen dan kun je waardevolle commerciele input verkrijgen van je klanten. De klant voelt zich betrokken en ziet dat jij er alles aan wilt doen om hen beter te bedienen.

Koppel je deze input terug aan je collega’s dan heb je ineens een business case.

Ella kijkt me verrast aan. Ik zie dat ze geinspireerd is.

Ik ga verder.

“Je houdt van sport”, zeg ik.

“Hou zou je initiatieven om culturele diversiteit binnen en buiten de organsiatie aandacht te geven kunnen combineren met je liefde voor sport?”

“Sport brengt samen”, antwoordt ze. “We zouden sportactiviteiten in cultureel diverse wijken kunnen organiseren als bedrijf. Zo zorgen we voor onderlinge verbinding in de wijk, creëren we aandacht voor gezondheid en beweging, en verhogen we ook nog eens de zichtbaarheid van ons bedrijf in de wijk. En dat kan nieuwe relaties opleveren.”

Leg verbindingen tussen je passie en je werk  

Ik zie dat ik een zaadje heb gepland bij Ella. Want hierna blijven de ideeën komen. Ze maakt gebruik van haar volle potentieel door verbindingen te leggen tussen haar passie en haar werk.

En dit kan iedereen. Doe je dit goed dan zul je versteld staan van hetgeen je kunt bereiken. Leg verbindingen, je zult een beroep doen op je eigen creativiteit en betrek ook anderen om met je mee te denken.

Je brengt je gevoel weer terug in je werk. En komt dichter bij je droombaan. Die je zelf creeert.

Je bent helemaal jezelf en dat voelt goed.

x,

Aruna

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door Marie Forleo over hoe je al je passies kunt combineren.

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

En lees ook:

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.