Mensen vragen me geregeld hoe ik voor mezelf ben begonnen. Hoe ik mijn passie heb gevonden.

Heel eerlijk. Ik heb nooit geweten dat ik voor mezelf zou beginnen. Net als dat ik nooit heb geweten dat ik lezingen en workshops zou geven. En al helemaal niet dat ik mensen zou coachen en betaald zou worden om mooie persoonlijke gesprekken te voeren.

Dat had ik allemaal nooit kunnen bedenken.

Hoe het toch zover is gekomen?

Ik wist niet wat mijn passie was. Ik las verhalen van anderen die vertelden over hun passie, mensen als Steve Jobs, Mark Zuckenberg, Oprah Winfrey en vele anderen. Mensen die hun passie leven. Die elke dag leuk werk doen en van betekenis zijn voor anderen. Ja dat leek me leuk. Maar het enige wat ik wist was vooral wat ik niet wilde.

Ik wist dat ik niet meer 40 uur op een kantoor wilde zitten. Killing voor mijn vitaliteit en mijn creativiteit. Maar ik had geen idee hoe ik dat voor mekaar kon krijgen. De rekeningen moesten per slot van rekening wel betaald worden.

Ik besloot om gewoon dingen te doen die ik leuk vond, naast het werk. Dingen die goed voelden. Ik pakte het sporten weer op. Ik ging weer gezonder eten. Ik maakte reizen. Tijdens een van die reizen ontdekte ik Red Velvet Cake. Nog nooit zoiets lekkers gegeten.

Bij terugkomst in Nederland wilde ik meer. Helaas was op dat moment (anno 2013) in Nederland geen Red Velvet Cake te verkrijgen. Ik besloot het dan maar zelf te maken. Ik trakteerde mijn familie op een home made Red Velvet Cake. De taart was een hit.

Ik opende The Red Velvet Bakery. Met maar 1 taart op de kaart: de Red Velvet Cake.

Ik bakte naast mijn full-time baan. Vond het leuk en kreeg veel bestellingen. Het werd drukker.
Totdat het zo druk werd dat ik moest kiezen tussen mijn day-job of het bakken. Ik besloot mijn gevoel te volgen en ging voor de day-job. Maar dan wel een andere. Ik wilde dichter bij huis werken, om meer bij dochter te zijn. Ik vond een baan bij mij om de hoek. Bij een bank.

Ondertussen begon ik ook een lifestyle blog: DailyDigest.nl. Gewoon omdat ik het leuk vond om te schrijven. En door het bakken was mijn creativiteit weer aangezet. Samen met 3 andere dames schreef ik 12 artikelen per dag. Ik kreeg er ontzettend veel energie van. En we kregen steeds meer lezers. Tot wel 100.000 unieke bezoekers per maand.

Bij de bank vroegen ze of ik hen wilde helpen om social media in te zetten voor zakelijk succes. Ik merkte dat ik door de blog ervaring had opgedaan over hoe je meer mensen kunt bereiken via social media. Met content die raakt, inspireert en je in beweging brengt.

Ik deed wat goed voelde, dacht dat LinkedIn wel kansen bood voor de bank. Ging dat eerst zelf uitproberen met mijn eigen profiel. Een nieuwe kopregel en een samenvatting met daarin wat ik kan betekenen.

Binnen 3 weken kreeg ik megaveel profielbezoeken, connectieverzoeken en offerteaanvragen. Ik had blijkbaar iets ontdekt. Ik besloot het in een workshop te gieten (tijdens mijn vakantie, want werk voelde niet meer als werken). Die workshop ging ik geven aan mijn collega’s bij de bank. Dat sloeg aan. Ik vond het leuk om te doen. Ondertussen kwamen er aanvragen van buiten de bank voor de workshop.

Ik bedacht dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ik zat niet meer elke dag op kantoor (mijn wens was uitgekomen). Had alleen maar leuke mensen om me heen. Thuis bedacht ik workshops.

Toen kwam het moment dat ik werd gevraagd voor lezingen, omdat ik leuk en enthousiast kon vertellen. Door de lezingen kwam ik in contact met nog meer mensen. Leuke mensen waar het mee klikte. Ik sprak graag met ze. Voelde me goed. Hielp ze waar ik maar kon.

Op een dag belde iemand die op zoek was naar een sollicitatiecoach. Ik vertelde dat ik dat niet was. Hij bleef aan de lijn. Ik gaf hem wat tips. Hij wist het toen zeker. Ik was de coach voor hem.

Daarna belden meer mensen voor coaching. Ineens was ik coach.

Hoe ik hier ben gekomen?

Door vooral niet te lang na te denken, maar beginnen met doen wat goed voelt.

Door dingen te doen die ik leuk vind en me daardoor elke dag goed te voelen.

Door me te omringen met mensen die me energie en een positief gevoel geven.

Door alles wat ik doe met mijn hart te doen.

Door me niet te laten afleiden door wat anderen willen maar vooral mijn eigen gevoel te volgen.

Door niet te doen wat iedereen doet, maar het op mijn manier (net even anders) te doen en daarmee op te vallen.

Door al mijn acties te laten leiden door mijn gevoel en de wens om anderen te helpen en hen met met compassie en empathie te benaderen.

Dus ben je op zoek naar je passie. Stop dan onmiddellijk met zoeken en ga doen wat goed voelt.

x,

Aruna

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze quote:

Sometimes the wind doesn’t go where the ship wishes.
If you are a pessimist you will curse the wind.
Optimist, you will hope for the wind to stop.
Realist, you will adjust your sails.

Ook succesvoller in 2018 en jouw persoonlijke doelen sneller behalen?
Ontvang elke zondag unieke tips en handvaten in je mailbox. Schrijf je in:

 

Ps. Ik beloof je niet te spammen, maar je echt waardevolle content te sturen.
Je kunt je altijd gewoon weer uitschrijven.