Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

Door Aruna Gopal

Dit hoorde ik afgelopen weekend:

 

“Maar ik dek thuis al elke dag de tafel, moet ik dat hier ook doen”, vraagt de man die naast me staat aan zijn partner, terwijl hij twee ontbijtborden op zijn dienblad legt. Zijn partner knikt ja.

 

Alledrie staan we bij de ontbijttafel van het hotel waar we dit weekend logeren. We halen ons ontbijt pakket op. Met mondkapje op. Even een weekendje weg. Ik aan het werk, van hun weet ik t niet. Gezien de reactie gisteren van de receptionist die vroeg of ik echt alleen incheckte, vermoed ik dat ik de enige ben die in haar eentje dit weekend een kamer heeft geboekt in dit prachtige hotel aan het IJ … om te werken (aan mijn online cursus).

 

De mannen zijn vrolijk. Ik ook. Het voelt hier als vakantie. Even weg. Ook al is het niet ver weg van huis. 

 

ZO voelde ik me elke dag. Voor de pandemie. 

 

Toen had ik elke dag het huis voor mezelf. Dochter naar school. Geen hond. Het was dan stil. Die stilte…… die heb ik gemist. En nieuwe prikkels van een andere omgeving. Dat heb ik ook gemist. 

 

In een mooi hotel zitten. Lekker roomservice bestellen (een andere optie is er nu niet). Je badjas aan en neerploffen op dat heerlijk hotelbed waarin ik pas na drie keer rollen aan de andere kant van het bed terecht kom, zo groot is het. 

 

Ik ben blij. Ik moet denken aan de zin: 

 

“Je krijgt in het leven niet wat je wilt, maar je krijgt in het leven waar je om durft te vragen.”

 

En dat is waar. Ik wilde precies dit. Daar heb ik om gevraagd en dat heb ik gekregen.Mijn tante zei altijd: “Wie vraagt wordt overgeslagen.” Maar mijn schoonzusje zei laatst: “Wie niet vraagt, krijgt niks.”

 

Als jij op dit moment niet hebt wat je wilt. Bedenk dan of je:

  1. Wel weet wat je wilt
  2. Erom hebt gevraagd
  3. Het zelf niet tegen houdt omdat je niet gelooft dat je het kan krijgen.

 

Ik heb gevraagd om gezondheid, goede cijfers op school, een succesvol bedrijf, mooie klanten, meer van de wereld zien en veel beleven met mijn dochter. En dat heb ik gekregen. En daar heb ik ook mijn best voor gedaan.

 

Totdat ik de video The Strangest Secret van Earl Nightingale op YouTube zag.

 

Earl Nightingale was een Amerikaanse marinier en een van de 15 mariniers die de aanval op Pearl Harbour heeft overleefd. Hij is daarna radiopersoonlijkheid geworden en motivational spreker. Hij las op zijn 29e Think and Grow Rich van Napoleon Hill en met name de zin:

 

“You become what you think about.”

 

Deze zin had een life-changing effect op hem. Die 6 woorden gaven hem het antwoord waar hij naar zocht. Ik bekeek de video. 

 

Earl Nightingale vertelt er hoe je alles wat je wilt kunt bereiken. 

 

Hij geeft je een (ogenschijnlijke) simpele oefening. Bedenk een doel (so far so good). Denk 30 dagen lang aan dat doel (no problem). Geloof dat je het kan bereiken (oooh hier begint het lastig te worden). Focus op je goed voelen (uuuh jaa leuk, maar hoe dan?). Hou je stemming goed en je mindset positief (ja dikke doei). Luister elke dag naar zijn video, 30 dagen lang als inspiratie. (kijk dat helpt!)

 

En kijk dan wat er gebeurt.

 

Die uitdaging wilde ik wel aangaan. 

 

Alles wat hij zei klopte en had ik zelf ook eerder in mijn leven ervaren. 

Toen ik business-class naar Australië wilde vliegen. En dat lukte. Terwijl ik er geen cent voor hoefde te betalen. Sterker nog ik werd ervoor betaald.

Toen mijn dochter geboren werd en ik zei dat we samen veel van de wereld gingen zien. Vele reizen volgden. 

Toen ik voor mezelf begon en alleen maar leuke klanten wilde en ze ook kreeg. (Most of the time.)

 

Ik had voorbeelden zat. Alleen zo concreet zoals hij het uitlegde had ik het manifesteren van mijn doelen nooit geprobeerd. Ik bedacht dat het me dit keer wel leuk leek om een financieel doel te stellen. Ook zo lekker concreet.

 

Ik wilde mijn maandinkomen verdubbelen.

 

Want: Why not! Ik bedacht een bedrag. Hield dat in gedachten elke dag voor me. En ik luisterde elke ochtend naar de stem van Earl Nightingale. Op dag twee kreeg ik ineens de slappe lach en precies op dat moment werd ik gebeld door een recruiter die voeg of ik beschikbaar was voor een freelance klus. Nee zei ik, want ik ben geen freelancer. 

 

“Maar je bent perfect voor de job”, zei hij door de telefoon.

 

Ik kreeg sterk het gevoel dat ik moest blijven luisteren. Het was een vriendelijke jongeman. We hadden een leuk gesprek. En toen ik ophing had ik een sollicitatiegesprek in mijn agenda staan. Het tarief voor de job bleek exact uit te komen op het bedrag dat ik als doel had bedacht.

 

NEE! Dat kan toch niet, na twee dagen al. 

 

Nou had ik het geld nog niet, maar er was wel al wat in gang gezet. En het enige wat ik deed was me ontspannen. Ik had nota bene de slappe lach. Ik moest denken aan het moment dat ik mijn doel om business class naar Australië te vliegen opschreef. Toen hadden dochter en ik ook de slappe lach en dus geen weerstand in ons lijf.

 

Zou het echt zo werken?

 

Het is wel wat Earl Nightingale, maar ook Abraham Hicks (van de Law of Attraction), Michael Singer (The Surrender Experiment), Deepak Chopra (met zijn law of Least Effort), Neville Goddard en zoveel anderen al jaren zeggen.

 

Ineens viel het kwartje.

 

Je hoeft niet hard te werken om je doelen te behalen. Maar je moet vooral leren ontspannen. En vanuit die ontspanning volgt geïnspireerde actie. Verwar ajb ontspanning niet mij lui zijn. Succes komt niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen, maar wel vanuit inspiratie. Je moet ontspannen genoeg zijn om de tekens te herkennen van het Universum. In actie te komen op het juiste moment en jezelf niet in de weg te zitten met je beperkende overtuigingen.

 

Ik behaalde mijn doel.

 

Precies 30 dagen nadat ik mijn financieel doel had gesteld om mijn maandinkomen te verdubbelen werd dat bedrag bijgeschreven op mijn rekening. Ik deel dit verhaal met je omdat we zelf het leven onnodig complex maken. Het leven werkt namelijk voor je en niet tegen je. Alles wat je wilt staat al voor je klaar. Jij moet alleen klaar zijn om het te ontvangen. En daar wil ik je bij helpen.

 

Ik heb een online cursus gemaakt, want deze lessen zijn te mooi om niet te delen. De cursus gaat over dromen en ze waarmaken, terwijl je geen idee hebt hoe? Je gaat loslaten wat je tegenhoudt. Je gaat doelen stellen, ze visualiseren en ze manifesteren. Zo simpel dat je je gaat afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

 

Doe je mee? Dan gaan we samen op reis. Zodat jij eindelijk gaat doen waarvoor jij bestemd bent, zo mooi dat je het waarschijnlijk nu nog niet eens kan bedenken. We starten eind maart.

 

Zet jezelf op de wachtlijst*: https://arunagopal.nl/mijn-aanbod/online-cursus-stap-uit-de-corporate-ratrace/ 

 

* En doe je dat voor 20 maart dan krijg je 50% korting op de aanschafwaarde en betaal je 75 euro ipv 150 euro. Een cadeautje van mij voor jou.

 

x,

 

Aruna

 

Ps. En natuurlijk krijg je van mij ook de video van Earl Nightingale. 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

tak in water bij artikel aruna gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Let’s get REAL – laten we even eerlijk zijn

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.