Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Hoe ik afgelopen week mijn doelen voor 2019 al heb gemanifesteerd

Door Aruna Gopal

(dit artikel kost je 10 minuten om te lezen)

Afgelopen week heb ik mn vision bord met daarop mijn doelen voor 2019 gemaakt. Iets wat ik normaal pas in januari doe. Maar op dinsdag (20 november 2018) werd ik wakker met een heel sterk gevoel dat ik moest nadenken over mijn doelen voor 2019. En als er iets is wat ik het afgelopen jaar heb geleerd, dan is het wel om mijn gevoel te volgen.

Wakker worden met antwoorden. Maar op welke vragen?
Nu moet je weten dat ik de ochtend ervoor ook al zo opmerkelijk ben ontwaakt. Ik werd namelijk midden in de nacht wakker terwijl ik de woorden Feng Shui mompelde. Ik weet helemaal niets over Feng Shui. En ben meteen aan het googlen geraakt. Mijn gevoel vertelde me dat ik de Chi (ik weet nu dat Chi staat voor spirituele energie) van mijn huis moest controleren. Wat maandag resulteerde in een grote opruimdag en enorm dankbare medewerkers van de lokale Kringloop die mijn huis verlieten bepakt met alles wat niet meer bijdraagde aan mijn geluk. En dat was een hoop.

Doelen bepalen: maar wat ontbreekt nog?
Goed, terug naar dinsdag en mijn doelen voor 2019. Blijkbaar moest op maandag eerst oude energie mijn huis verlaten om vervolgens plaats te maken voor nieuw geluk. Ik bedacht wat ik in 2019 wil bereiken en heb daar plaatjes bij gezocht op Pinterest. Met als doel deze uit te printen en op mijn vision bord te plakken. Maar aan het eind van de dag ontbrak er nog iets. Wat, geen idee. Moe en niet meer in staat helder te denken. Besloot ik naar bed te gaan. Mijn vision bord moest maar nog even wachten.

En ja hoor. Op woensdag werd ik wakker met een heel helder beeld van hetgeen nog ontbrak. Iets wat ik 10 jaar geleden geroepen heb en voor mezelf wilde kopen als het juiste moment zich voordeed (en als ik genoeg centen zou hebben). Wat dat moment precies zou zijn. Dat wist ik toen nog niet. Maar iets in me zei dat het moment nu was.

Mijn transformatie en hoe ik een maandsalaris manifesteerde
Voordat ik verder ga is er nog iets dat je moet weten. De afgelopen 12 maanden heb ik een transformatie ondergaan. Zo een die heel heftig was en versneld is opgekomen sinds ik voor mezelf werk. Want om te weten wat je anderen te geven heb, moet je eerst naar binnen kijken.

Ik heb mezelf leren kennen. De leuke maar ook de hele duistere kanten. Met als resultaat dat ik geen angsten meer ken. Door de juiste vragen te stellen heb ik mijn subconscious mind (onderbewustzijn) aan het werk gezet en heb ik visioenen gehad (schrik niet ik heb geen wondere krachten, dit kan iedereen). Ik heb mezelf geboren zien worden en mezelf zien sterven. En als je dat hebt gezien kun je nergens meer bang voor zijn. 

Ik heb kennis gemaakt met mn 80-jarige zelf in een droom (ze is een vitale knapperd ;-)) en Ik heb afscheid genomen van mensen uit mijn verleden die blijkbaar blokkades vormden. 

Door het verdwijnen van weerstand in mijn lijf heb ik een hoop gemanifesteerd. Zoals een heel maandsalaris zonder daar ook maar 1 dag voor te hoeven werken, toen ik spontaan besloot 4 weken vrij te nemen in de zomermaanden. 

Intuïtie boven ego. Zingeving boven geld.
Het resultaat van mijn transformatie is dat ik al mijn beperkende gedachten in de prullenbak heb gegooid en nu denk in ongelimiteerde mogelijkheden. Ik verkies intuïtie boven ego. Ik laat me leiden door liefde en niet door angst. En wordt gedreven door zingeving en purpose en niet door geld. 

En sinds 3 weken merk ik het ook aan mijn lichaam, mijn omgeving (je moet de planten bij mij thuis eens zien, ze staan bijna tegen het plafond aan) en aan mn hele spirituele en geestelijke welzijn.

Mijn hulptroepen
Deze transformatie is in een stroomversnelling geraakt door het mediteren. Ik mediteer nu 18 maanden en sinds mei van dit jaar doe ik aan Transcendente Meditatie (TM), waarbij ik elke dag twee keer 20 minuten mediteer. Wie heeft de tijd hoor ik je zeggen, maar door TM heb ik juist meer tijd gekregen. 

Daarnaast heb ik de superman onder de coaches onder de arm genomen (Paul Flapper, you’re forever in my heart), die dat hart van mij weer heeft aangezet. Waardoor ik overloop van de liefde. Het laatste restje weerstand in mijn lijf is daardoor verdwenen. En ik ben begeleid door paarden die mij inzichten verschaften over alles wat mij tegenhield om verder te komen.

Terug naar mijn doelen voor 2019
Ja de tijd was nu. Terug naar datgene wat ik voor mezelf wilde kopen. En wat nog ontbrak op mijn vision bord. Datgene staat symbool voor het feit dat ik mezelf heb leren kennen en me niet meer laat leiden door angst. Het staat voor rust, plezier, vertrouwen en overgave. Op Pinterest heb ik het juiste plaatje gevonden. En nu pas was de verzameling compleet.

Althans dat dacht ik. Maar iets hield me nog tegen de plaatjes op het bord te plakken. Nog maar eens een nachtje slapen en die subconscious mind van me laten werken. En ja hoor donderdagochtend wist ik het.

Intuïtie die spreekt
Jij gaat helemaal niets plakken. Jij rijdt jezelf naar het centrum van Den Haag en gaat dat ding bestellen. Ja maar. Hoorde ik mezelf nog denken. En toen ging dat stemmetje verder: Laat je leiden en doe wat goed voelt. (Wijze woorden) 

Terwijl ik in de auto zit, kijk ik op de klok. Eigenlijk heb ik geen tijd. Als er geen parkeerplek is dan rijd ik gewoon door naar mijn volgende afspraak. Bedenk ik me. En ja hoor, een parkeerplek voor de deur nota bene. 

Ik stap uit, moet ineens hoognodig plassen (too much info?) en bedenk dat ik geen grote besluiten moet nemen op een volle blaas. En ineens sta ik voor de KFC en hoor ik in mn hoofd: “Hier kun je plassen meid!” 

Zo gezegd, zo gedaan. Opgelucht loop ik daarna naar de zaak waar ik moet zijn. Ik word vriendelijk ontvangen, vertel waarom ik er ben en krijg een stoel. Ik kijk voor me en zie in een oogopslag datgene waarvoor ik gekomen ben in de vitrine voor me. Hoe kan dat? Ze hadden het toch helemaal niet in huis? 

“Deze is vorige week binnengekomen”, vertelt de aardige dame die mij helpt. 

En dan valt alles ineens op zijn plek
Toeval? Nee daar geloof ik niet meer in. “Ik neem hem”, hoor ik mezelf zeggen. Ik word door iedereen in de zaak gefeliciteerd met mijn aankoop en een paar minuten later loop ik iets rijker of armer (hahaha) de zaak uit. Het was de snelste sale ooit in de zaak. Tja ik hou ervan om records te verbreken.

Weer thuis begrijp ik waarom er nog niets op mijn vision bord geplakt was. Een aantal zaken zou namelijk nooit het bord halen, maar waren bestemd om zich nu al te manifesteren.

Het enige wat er voor nodig was: een besluit!

Neem een besluit en voel geen weerstand
Zo werkt dat met doelen. Je kunt alles bereiken wat je wilt. Maar neem het besluit en creëer een visie voor je eigen leven. Zie het voor je, geloof erin. En doe alsof je het al hebt. Voel er totaal geen weerstand bij en laat je niet beperken door jezelf de hoe-vraag te stellen. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Dus stop met overdenken, accepteer dat je niet alle antwoorden hebt. Vertrouw dat je antwoorden krijgt op het juiste moment. Benader alles met een bepaalde luchtigheid en laat de uitkomst los. Voel en kom in actie!

Hoe ik van weerstand afkwam en mijn trillingsfrequentie verhoogde
Om er werkelijk in te geloven moest er bij mij nog wat gebeuren. Dit doe ik om mijn trillingsfrequentie te verhogen, weerstand te verlagen en me elke dag goed te voelen:

  • Mediteer: om je rust te bewaken en je intuïtie te laten spreken die je precies vertelt wat er nodig is om je doelen te bereiken. Meditatie vertraagt alles en helpt om niet reactief te leven en zaken niet persoonlijk op te vatten. (Er zijn veel meditatietechnieken. Wat ik fijn vind is TM, omdat het zo simpel is en je je gedachten niet uit hoeft te zetten. Meer over TM vind je op deze website)
  • Heb positieve gedachten en gebruik positieve woorden: je kunt niet alles in de hand houden maar je kunt wel kiezen hoe je erop reageert. Vermijd emoties als boosheid, woede, ergernis, jaloezie, haat, maar ook het overdenken, oordelen en kritiek hebben. Deze kosten onnodig veel energie en helpen je niet. Vervang ze met compassie, liefde, dankbaarheid en dienstbaarheid. Handel uit liefde niet uit angst. Weet dat alles om je heen energie is. Mensen, dieren, de natuur en objecten. Behandel alles met respect. Lach meer, maak iets moois en blijf altijd kalm. De energie die je geeft, krijg je ook terug. En om te kunnen ontvangen zul je eerst moeten geven. (Wil je meer positieve gedachten hebben dan is de 7-day mental diet een fijne oefening om mee te beginnen.)
  • Zelfliefde: Vind jezelf de moeite waard. Pas als jij dat vindt dan gaat je omgeving dat ook vinden. Dus wees lief voor jezelf. Let op de woorden die je gebruikt om jezelf te omschrijven. Je kunt pas echt lief zijn voor anderen als je dat eerst voor jezelf bent. Dus koop nou die fijne auto voor jezelf, verontschuldig je niet voor de mooie reizen die je maakt, neem die massage, ga in bad als je dat lekker vindt, koop elke week bloemen, ga deze week naar de kapper, als je je daardoor beter gaat voelen. Maar doe het zonder weerstand. Als jij je goed voelt trek je daar meer van aan.

En…..

Besteed je tijd alleen hier aan
Wees zuinig met je tijd en je energie. Deze zijn gelimiteerd. Besteed die dus alleen aan zaken die de moeite waard zijn en je goed laten voelen. En dat zijn wat mij betreft elke dag slechts 4 dingen:

  1. Je vitaliteit – werk elke dag aan je fysieke, mentale, geestelijke en spirituele gezondheid. Beweeg, eet goed (eet minder vlees, minder zuivel, geen gefrituurd eten, eet volkoren, eet meer groente en fruit), drink water, slaap meer, bid, mediteer.
  2. Verbind met je dierbaren – besteed elke dag tijd aan je dierbaren met aandacht, dus niet op de bank met allemaal een scherm in je hand. Het zal hen goed doen en het zal jou ook goed doen.
  3. Je purpose (zingeving) – wees van betekenis voor anderen. Zet je kennis en vaardigheden in om anderen te helpen. Doe werk dat ten dienste staat van anderen. Ook om het niet.
  4. Persoonlijke groei – lees elke dag, leer en omring je met mensen die je inspireren en je wereld groter maken. Vergroot je eigen belevingswereld en weet dat alles mogelijk is, zolang jij erin gelooft.

Helaas geven we meestal ons werk (purpose/zingeving) voorrang ten koste van al het anderen. Maar alle vier zijn even belangrijk voor ons welbevinden.

Het einde van dit verhaal is in zicht. Een verhaal dat ik blijkbaar te delen had. Ik hoop dat het jou inspireert om groots te denken. Om te weten en te geloven dat je alles kunt bereiken wat je wilt. En dat de enige die je tegenhoudt jij zelf bent.

Mijn reis was geen gemakkelijke. Maar ik weet nu dat hulp vragen altijd een goed idee is. Ik heb het niet alleen hoeven doen. En jij ook niet. Er zijn mensen die je graag willen en kunnen helpen. You are so loved. Je hoeft het alleen maar te vragen. Help me! Is wat ik vroeg in januari van dit jaar. Ik vroeg het aan het Universum. En toen kwam de hulp in allerlei vormen. En nu mag ik als coach anderen helpen om hun doelen te manifesteren. Meer daarover lees je hier.

Oh en mn vision bord, die heb ik afgelopen zaterdag eindelijk afgemaakt. Want genoeg te wensen over hoor voor 2019 😉

x, 

Aruna

 

Nog meer inspiratie nodig? Lezen over de ervaringen van anderen zorgt voor herkenning. Dat is precies de reden waarom ik schrijf, wellicht herken jij je in een van mijn verhalen. Schrijvers die mij inspireren zijn: Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Oprah Winfrey, Napoleon Hill (over succes en je mindset), the Dalai Lama (over geluk), Jack Canfield, Tony Robbins, Brian Tracy, Joe Vitale (over manifesteren), Bob Roth (over TM), Wayne W. Dyer (over manifesteren), Louise Hay (over zelfliefde en je leven helen), Robin Sharma (over spiritualiteit in je dagelijkse leven) en Edwene Gaines.

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

New York
Personal Branding

New York City, The Millionaires Club en Topvrouw van het Jaar

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Katherine Hepburn
Inspiratie

A Learning and Beautiful Story From Katherine Hepburn

Nelson Mandela
Inspiratie

Ik had Nelson Mandela aan de lijn en toen gebeurde dit…

Aruna Gopal - De onverwachte bij-effecten van mediteren
Inspiratie

De onverwachte bij-effecten van mediteren

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.