Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

De onverwachte bij-effecten van mediteren

Door Aruna Gopal

De afgelopen 10 maanden heb ik elke dag 20 minuten gemediteerd.

Dat deed ik omdat ik meer in het moment wilde zijn. Bewuster zijn van wat er om me heen gebeurt.

Het overkwam me iets te vaak dat ik met meerdere zaken tegelijk bezig was, waardoor ik er met mn aandacht eigenlijk helemaal niet bij was.

Dat werd heel duidelijk toen dochter de woonkamer binnenkwam na een schooldag. Ik zat op de laptop te werken en zei gedag. Na 5 minuten keek ik op en vroeg hoe haar dag was verlopen. Dochter reageerde boos en zei: “Dat heb ik je net 5 minuten lang verteld, lekker bezig mam.”

Au

Dat was een wake-up call, want het was niet de eerste keer dat ik niet hoorde wat ze mij vertelde. Mijn WhatsApp berichtjes lezen terwijl ze tegen me praat. Toch even naar de tv gluren om te kijken hoe de scene afloopt. Ik deed het allemaal.

Want multi-tasken is toch waar wij vrouwen goed in zijn!

Tot die ene dag in de woonkamer. Die trouwens de volgende dag werd opgevolgd door een gesprek met een opdrachtgever op zijn kantoor. Dat gesprek, wat een hele fijne was, eindigde met mij op de vloer van de meetingroom met mijn laptop stevig tegen me aangedrukt en een enorme deuk in mijn ego.

Ik was gevallen en hard ook. Mijn voet was blijven steken tussen de stoel en de tafelpoot toen ik na een succesvolle meeting veel te snel wilde opstaan.

Ja dat ben ik: de snelle multitasker.

Ingehaald door de realiteit: Een ontevreden dochter en een enorme blauwe plek op mijn bovenarm.

Het was tijd voor verandering.

Mediteren dus. Ik had allang gelezen over al het goeds dat mediteren opleverde . Maar na een paar pogingen met apps en een klasje mindfulness, had ik de conclusie getrokken dat met je ogen dicht de sensatie in je tenen voelen niets voor mij was.

Exit meditatie dus. Totdat ik een van mijn opdrachtgevers sprak, een topvrouw in de corporate wereld. Zij is moeder, partner, heeft een veeleisende topfunctie en ziet er elke dag uit alsof ze zo is weggelopen van een magazine cover. Ze is niet alleen intelligent, heeft een enorm empatisch vermogen, is altijd rustig en lijkt het gewoon allemaal goed voor mekaar te hebben.

Dus natuurlijk vroeg ik haar: Hoe doe je het allemaal?

Haar antwoord: erop vertrouwen dat je de juiste mensen om je heen hebt en mediteren.

En terug was tie: mediteren.

Kort daarna ging ik naar Barcelona voor een family vacay. Een perfect moment om te starten met mediteren. Maar dan wel op mijn eigen manier. Oortjes in, meditatie klanken op mijn iPhone, timer op 10 minuten, een plekje voor het raam op een stoel met uitzicht op de straten van Barcelona en de zon op mijn gezicht. Oogjes dicht en gaan.

Wat ik doe: Focus op mn ademhaling en elke gedachte die komt toelaten en met de focus op mijn ademhaling de gedachte weer op de achtergrond schuiven. De focus op je ademhaling brengt je weer in het moment. Een kaarsje kan ook helpen.

Ik heb mezelf voordat ik begon 1 belofte gedaan. Ik ga dat mediteren 30 dagen lang proberen, elke ochtend 10 minuten. Pas na 30 dagen vel ik een oordeel, want zo lang duurt het om een nieuwe gewoonte aan te leren.

En nu ….. na 10 maanden doe ik het nog elke dag. En zit ik inmiddels aan de 20 minuten.

En man oh man wat heeft het me veel gebracht. Zoveel zelfs dat ik een paar keer overwogen heb te stoppen, omdat mijn leven in een stroomversnelling van wonderen en synchroniciteit lijkt te zijn beland.

Een intuïtief zwevende yogi (!)
De ervaring wordt steeds intenser, ik lijk te zweven. Mijn buikgevoel of intuïtie is nog nooit zo sterk geweest.

Verscherpte zintuigen
Mijn zintuigen staan op scherp, ik proef meer, hoor beter en voel meer. Ik ervaar een nieuwe ik, of wellicht de ik die er altijd al zat maar die door ratio flink genegeerd werd. Sommigen noemen het je ziel of je geest.

Nice to meet me
Ik wilde mezelf beter leren kennen, nou kan je vertellen dat dat dus gelukt is.

Dat leverde mooie gesprekken met mijn ouders, mentoren en coachees op. En enorm veel inzicht in waarom ik ben wie ik ben en de dingen doe zoals ik die doe.

Vertrouwen en loslaten

Ik weet nu dat sneller en meer niet slimmer zijn, maar dat stil zitten je meer gaat opleveren. En dat loslaten en vertrouwen onderdeel zijn van het leven. Die laatste twee zijn voor mij elke dag weer een oefening.

Geen afleiding geen oordeel
Ik ben minder snel afgeleid, veel bewuster in het moment. Ben me bewust van mijn gevoelens en gedachten. Laat ze toe, ervaar ze en heb niet de behoefte om direct te reageren. Minder leuke gedachtes herken ik en kan ik omzetten naar positievere. Ik oordeel niet of nauwelijks en kan daardoor makkelijker actie ondernemen als dat nodig is zonder me door emotie te laten leiden.

Een rustig hoofd
In mijn hoofd is het een stuk rustiger, er is focus en ruimte om te creëren nu ik niet meer de behoefte heb om te reageren. Ik ben er achter gekomen dat wij allemaal onnodig veel tijd stoppen in gedachtes die ons niet verder helpen. En dat kost toch een hoop energie. Doe je dat niet, dan hou je ineens enorm veel tijd over voor stilzitten of om creatief te zijn en te bouwen.

Dankbaar = geen angst
En ervaar ik zorgen of angst dan kan ik makkelijker vragen: is het waar? Het antwoord is altijd: nee! En weg is de angst. Helpt dat niet dan ben ik dankbaar, dankbaar voor wat ik heb. Ben er namelijk achter gekomen dat je niet dankbaar en angstig tegelijk kunt zijn 😉

Nieuwe realiteit

Veel van onze angsten ontstaan uit onze beperkende gedachten en die zijn gebaseerd op onze belevingswereld en patronen. Ben er door het mediteren achter gekomen dat je patronen kunt doorbreken en een nieuwe realiteit kunt creëren.

Ongekende mogelijkheden

Alles is mogelijk. Gek genoeg wist ik dat al, maar ben me er nu dus pas bewust van. Zo heb ik op mijn 11e als piloot een vliegtuigje bestuurd, op mijn 19e Nelson Mandela aan de lijn gehad en belandde ik vorig jaar voor een opdracht in Australië en Seattle. Je kunt alles bereiken wat je in je hoofd bedenkt, zolang je er geen weerstand bij voelt. En daar helpt meditatie bij.

Had ik dit allemaal tevoren kunnen bedenken? Nee.

Ga ik door met mediteren? Ja.

Het voelt als een spannende reis, die de ene verrassing na de andere brengt. Ondertussen lees ik boeken die passen bij mijn reis en alles wat ik meemaak lijken te verklaren. Een groot feest van herkenning dus. En zo kom ik er achter dat ik me in goed gezelschap begeef.

x,

Aruna

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze quote:

When the mind is silent, transcending the ego (as it is during deep meditation), something beyond thought comes into operation – a knowing that is primary. It is an awareness decoupled from our view of the world. It is genuinely a new order of insight. This is the precise description of connection to the Source.

— Lee Nichol

Wil je zelf ook beginnen met mediteren? Lees hier meer over de positieve effecten. Veel mensen gebruiken de app Headspace. Je kunt ook een geleide meditatie van Deepak Chopra of Marie Forleo op YouTube gebruiken. Ben je meer van het manifesteren dan zijn de meditaties van Abraham Hicks wellicht meer iets voor jou. Het mooie is: er is geen goed of fout. Er is alleen wat werkt voor jou. Maar hou het in ieder geval 30 dagen vol. Het is een proces en elke keer een andere ervaring.

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

New York
Personal Branding

New York City, The Millionaires Club en Topvrouw van het Jaar

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.