Meer succes ervaren? Je passie vinden? Je doelen behalen?

Verander dan eerst je mindset.

 • We willen geen bazen maar leiders.
 • Van het druk hebben naar effectieve prestaties behalen.
 • Van stress naar vrijheid en rust.
 • Van veel werken naar slim werken en meer resultaat in minder tijd
 • Van je passie zoeken naar werk doen met je hart
 • Van jezelf vergelijken en doen wat anderen doen naar doen wat bij jou past en daarmee opvallen
 • Van elke dag een strijd naar je elke dag goed voelen

Hoe? Door jezelf niet meer in de weg te zitten en oude patronen te doorbreken.
Niemand zit je dwars. Niemand houd je tegen. De enige die je belazert. Ben je zelf.

 • Omdat je denkt dat je het niet kan.
 • Omdat je teveel om je heen kijkt. Omdat je dingen doet die anderen van je verwachten.
 • Omdat je je laat leiden door je to-do lijstje en door anderen die daar meer taken aan toevoegen.
 • Omdat je het druk hebt. Druk met zaken die jou helemaal niet verder helpen en alleen maar voor een vol hoofd zorgen.
 • Omdat je nog steeds gelooft dat stil zitten a waste of your precious time is.

Creëer een nieuwe realiteit. Ga omdenken en zet problemen om in kansen en mogelijkheden. In 8 stappen kun je van elk probleem een kans te maken:

1. Focus niet op wat misgaat, maar op wat je wilt bereiken
Je richten op alles wat niet goed gaat is makkelijk. Maar wil je denken in kansen. Dan zul je daarmee moeten stoppen en je gaan richten op wat je wilt bereiken.

Voorkom dat je een verbitterde klager wordt. Bepaal voor jezelf wat je wilt bereiken. Soms kan het zo klein zijn als: ik wil me beter voelen.

2. Voel je goed vind je passie
Wil je een probleem kunnen omzetten naar kansen, voel je dan eerst goed. Op moment dat je je goed voelt is het makkelijker om in kansen te denken. Ga dingen doen die je leuk vindt en daag jezelf daarin uit. Zo hou je het spannend en leuk. Hou je van sporten, maar heb je het te druk? Pak het weer op. Doorbreek dat patroon en focus op het belangrijkste dat er is. Jezelf.

Wil jij je passie vinden? Stop dan met zoeken en ga je goed voelen.

3. Ga die drempel over en treed buiten je comfortzone
Voel je je goed dan is het makkelijker om moeilijke besluiten te nemen en die drempel over te gaan. Op moment dat jij je positief voelt denk je makkelijker in kansen en mogelijkheden. Je ziet de zaken helder en laat je niet leiden door emotie. Je krijgt een duidelijker beeld van wat je wel wilt en treedt makkelijker buiten je comfortzone. Je merkt snel dat het buiten je comfortzone minder eng is dan je had gedacht, maar dat het juist energie geeft.

4. Alles begint bij een gedachte – vergeet de hoe-vraag
Weet dat alles wat je hebt bereikt in je leven ooit is begonnen met 1 gedachte in je hoofd. Kijk thuis eens even om je heen en weet dat alles ooit met 1 gedachte is begonnen.

Ik hield altijd al van schrijven en het leek me leuk om een online magazine te starten. Geen idee hoe ik dat voor mekaar moest krijgen. Maar ik ben er achter gekomen dat de hoe vraag niet jouw probleem is.

Het enige wat jij hoeft te doen is een idee hebben, een doel of een wens. En je vervolgens goed te voelen. Op moment dat jij je goed voelt dan komen de ideeën en impulsen voor actie en maak je jouw plan.

Ga je je echter te snel met de hoe vraag bezig houden, grote kans dat je er niet uitkomt en het idee laat varen.Weet dat alles kan. Je weet alleen nog niet hoe.

5. Blijf jezelf ontwikkelen – doe wat je doet met je hart
Doe elke dag dingen die je leuk vindt en daag jezelf daarin uit. Doe je werk met je hart. En voelt het niet goed, maak dan betere keuzes. Blijf leren elke dag, blijf in beweging en blijf jezelf ontwikkelen.

Als je plezier hebt in wat je doet creëer je een gunfactor. Mensen die met enthousiasme werken hebben een bepaalde aantrekkingskracht en behalen hun doelen sneller.

6. Creëer een nieuwe realiteit – sta open voor nieuwe mensen en nieuwe ervaringen
Verzamel mensen om je heen die je leuk vindt en die je inspireren. En stel vragen.
Leer van hen. Lees veel, bekijk videos op YouTube van mensen die hebben bereikt wat jij zou willen bereiken. Je zult merken dat jouw droom steeds meer vorm zal gaan krijgen.

En weet dat jij het op jouw manier gaat doen. Een manier die goed voelt en bij jou past.
Dus ja lees veel, leer veel. En pas het vervolgens op eigen wijze toe.

Creëer een nieuwe realiteit. Durf buiten je eigen belevingswereld te treden door van anderen te leren. Vergeet wat je kent, want wat je weet is gebaseerd op je eigen ervaring, weet dat er nog zoveel meer mogelijk is. Soms wel zaken die nog niet eerder gedaan zijn. Laat je dus niet beperken door wat je weet.

7. Maak je geen zorgen en buig negatieve gedachten om
Niemand voelt zich 24/7 goed. Zorgen en negatieven gedachten hebben we allemaal. Maar wees je ervan bewust dat zorgen en negatieve gedachten onnodig veel ruimte in beslag nemen in ons hoofd. Het zijn energievreters.

Stop er dus mee en draai ze om door precies het tegenover gestelde te denken. Op moment dat je dat doet creëer je ruimte en rust in je hoofd voor nieuwe inzichten en ideeën.

Maak je je zorgen en kun je het niet omzetten, wees dan dankbaar. Ik heb geleerd dat je niet angstig en dankbaar tegelijk kunt zijn.

8. Stel doelen
Te vaak laten we ons leiden door een to-do lijstje. Door elk jaar doelen te stellen ga je van een reactief leven naar een leven met intentie. Stel je doelen dan geef je jouw leven richting en focus. En alles waar je op focust groeit. Wil je beginnen met het stellen van doelen? Lees in dit artikel hoe ik dat doe.

Omdenken vraagt oefening. Elke dag! Iedereen kan het leren. Laat de touwtjes even los. Laat je verrassen. Kijk vol spanning uit op hetgeen komen gaat. Stop met oordelen en blijf open staan voor nieuwe mensen en nieuwe ervaringen.

Teleurstelling zal er ook zijn, voel het en laat het los. Zie dat als wijze lessen, of als testen. Maar blijf doorgaan.

Vertrouw, laat los en voel je elke dag goed.

x,

Aruna

Inspiratie nodig? Deze week is mijn boekentip Think and Grow Rich – Napoleon Hill. Over hoe je alles kunt bereiken wat je wilt, met genoeg wil, vertrouwen, doorzettingsvermogen en een positieve mindset.

Foto credits: @thiswildidea op instagram. Volg hem voor prachtige foto’s en een nieuwe realiteit.

Meer tips? Wil jij met meer passie werken en succesvoller zijn in 2018?

Ontvang elke zondag unieke tips en handvaten in je mailbox. Schrijf je hier in: