Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

Gratis gids: in 7 stappen een sterk personal brand op LinkedIn

2020: 7 Stappen om in het nieuwe decennium eindelijk te doen wat jou blij maakt.

Door Aruna Gopal

Realiseer jij je dat we over een paar weken een nieuw decennium in gaan? Het is tijd voor reflectie: Wat heb jij de afgelopen 10 jaar gedaan? Waar ben je trots op? Wat heb je geleerd? Heb jij de dingen gedaan waar je blij van wordt? Heb jij gekozen voor jezelf?

Wat je antwoord ook is. Respecteer waar je staat en wat je hebt bereikt. Ook al ben je nog niet waar je had gehoopt te zijn. Alles wat de moeite waard is kost tijd: gezond groeien heet dat. Maar wil je in 2020 schaalbare groei, blijvende verandering en elke dag (blijven) doen wat je blij maakt? Dan heb je een strategie nodig. Keihard werken en druk zijn alleen gaan dan niet werken.

IN ZEVEN STAPPEN DOEN WAT JE BLIJ MAAKT

1. Ga gezond groeien – verhoog je energieniveau

Om te doen wat je blij maakt zul je moeten groeien. Groeien betekent in beweging blijven, maar daarvoor moet je wel de juiste stappen zetten. Dat vraagt ijzersterke discipline en glasheldere focus. Gezond groeien is elke dag hard werken op alle gebieden:

 1. Vitaliteit (Healthset)
 2. Relaties (Heartset)
 3. Purpose & zingeving (werk & carriere) (Soulset)
 4. Persoonlijke groei & ontwikkeling (Mindset)

 

Ontwikkel op elk gebied gezonde nieuwe gewoonten en neem afstand van alles wat niet meer voor je werkt. Maak van je willen een must. En vraag je af wat er met je leven gebeurt als je nu weer niets veranderd. Wacht niet tot je gemotiveerd bent, maar begin omdat je een leuker leven wilt hebben, je elke dag energiek wilt voelen en wilt doen wat je blij maakt.

2. Volg je interne navigatie systeem – persoonlijk meesterschap

Die ratrace waar we allemaal last van hebben houden we zelf in stand. Vraag je af of je nog bezig bent met de juiste dingen, of je de juiste mensen om je heen hebt, of je nog blij wordt van wat je doet. Volg niet de kudde, maar volg je eigen interne navigatie systeem. En stel jezelf de vraag: Hoe ziet mijn ideale leven eruit?

Laat je niet verleiden door snelle groei en zekerheid. Dat belooft alleen een ongelukkig en saai bestaan. Mis je de lef om iets anders te doen? Verander dan je gemoedstoestand. Mediteer, train je lijf, eet de dingen die je lijf nodig heeft (en kook zelf), verbind met mensen die je aanmoedigen en die het beste uit je weten te halen. En begin als je er nog niet klaar voor bent.

Stop met die negatieve selftalk! Kijk eens niet naar het journaal. En laat je niet ontmoedigen door mensen die niet doen wat jij zou willen doen, omdat ze zelf niet durven.

3. Bepaal je targets voor 2020

Ga deze periode aan de slag met jouw doelen en dromen voor 2020. Wat is jouw strategische stip op de horizon? Heb jij die glashelder in beeld? En doe dat op financieel, spiritueel, zakelijk, relationeel en fysiek gebied. Wat wil je hebben, wie wil je zijn en wat wil je doen?

Welke targets ga jij voor jezelf opstellen en waarom? En welke specifieke acties heb je nodig om ze te behalen? Bepaal wat je echt wilt en wat je er nu van weerhoudt.

4. Herken je belemmerende denkpatronen

Herken jouw beperkende gedachten. Vraag je af wanneer ze zijn ontstaan. Zijn ze echt waar? En draai ze om.

Ik heb mezelf op jonge leeftijd aangeleerd om alles altijd alleen te doen. Hoe moeilijk iets ook is ik moet het altijd zelf oplossen. Althans dat is wat ik geloofde. Maar als ik wil groeien als persoon en met mijn bedrijf, dan zal ik toch echt anderen moeten inschakelen en zaken moeten uitbesteden. En daarom heb ik de hulp ingeschakeld van een heel mooi team van mensen: mijn coach, mijn mentor en een heleboel mensen die een kei zijn in hun vak. Specialisten die mij kunnen helpen. Zo kan ik focus houden op zaken waar ik goed in ben en waar ik heel blij van wordt.

Wat je ook bedenkt voor 2020. Welke dromen je ook hebt. Het feit dat je ze kan bedenken is een teken dat je ze kan waarmaken. Alles begint bij een gedachte.

5. Doe minder en verdien meer

Plan je dagen in 2020 niet te vol met afspraken of het lezen van boeken of luisteren naar podcasts. Probeer niet continue productief te zijn. Je hebt tijd nodig om jezelf te resetten, om even niets te doen: gun jezelf downtime. Je onderbewustzijn zal juist dan aanslaan en je belonen met ideeën, inzichten, oplossingen en doorbraken. Als je het de kans geeft. Zo ben ik sinds ik mediteer (en dat doe ik twee keer 20 min elke dag) meer gaan verdienen in minder tijd.

6. Stel betere vragen en maak je plan

Zit je vast? Luister dan naar jezelf. Je hebt alle antwoorden al voor elk probleem. Maar stel de juiste vragen. Dus niet: waarom overkomt mij dit? Maar wel:

 • Hoe kan ik dit oplossen?
 • Hoe kan t werken?
 • Wie kan me helpen?
 • Wat moet er gebeuren om….?
 • Wat kan ik doen om mezelf te verbeteren?
 • Wat kan er misgaan en wat kan ik doen om dat te voorkomen?
 • Wat kan ik hiervan leren?
 • Waar ben ik werkelijk bang voor?

Je zult zien dat de antwoorden en inzichten snel volgen. Je traint zo je brein om met oplossingen te komen. En met de antwoorden maak jij je strategisch plan voor 2020.

Maar daarvoor heb je ruimte nodig om na te denken. Om te verbinden met jezelf. Gun jezelf die ruimte om te dromen en te denken. Gebruik je fantasie. Laat alle ruis van de wereld om je heen het fluisteren van je ziel niet overheersen.

7. Overwin je podiumvrees en verbind met anderen

Als je wilt krijgen wat je wilt hebben. Dan zul je dat kenbaar moeten maken. Wat dat betreft zijn wij mensen rare wezens. We willen gezien worden, maar we laten ons niet zien. We willen gehoord worden, maar we spreken ons nergens over uit. Werk aan je zichtbaarheid. Vertel wat je wil, wat je kan, hoe anderen daarbij gebaat zijn en waar je voor staat. Als voor anderen glashelder is wat jij voor hen kunt betekenen, zul je sneller in aanmerking worden genomen. Dus werk aan je personal brand en verzamel je dreamteam.

Tijd om te doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt

Stel niets meer uit en zorg dat je aan het eind van je leven geen spijt hebt van alles wat je niet gedaan hebt.

Mijn wens voor volgend jaar is dat we samen de wereld een beetje mooier maken. Meer verbinden met je zelf, met elkaar en je omgeving. Dus laten we daarom vriendelijk en verdraagzaam zijn. Wel voor elkaar zorgen, maar ons niet met alles en iedereen bemoeien. Begrip en respect hebben voor elkaar. Niet zo veel oordelen en meer genieten van al het moois om ons heen.

We gaan de komende decennia steeds meer naar binnen kijken. Dicht bij jezelf blijven en anders durven zijn. Daar zit je meerwaarde. Dat is wat jij te geven hebt.

Wees lief voor onze planeet en al haar bewoners. En wees je ervan bewust dat als jij gaat doen waar je echt blij van wordt, je anderen inspireert om hetzelfde te doen.

Wat ga jij in 2020 doen?

 

Mijn naam is Aruna Gopal | Personal Branding Coach. Ik help ondernemers en professionals hun doelen te behalen met een authentiek online personal brand. Ik coach hen om meer te doen van wat ze goed kunnen en waar ze blij van worden. Benieuwd welk resultaat jij kunt behalen? Neem contact op: info@arunagopal.nl. #PersonalBranding #SuccesvolzonderStress

Met mijn trainingen creëer ik voor organisaties, die werken met bezieling, een sterke (online) présence door de personal brands van hun medewerkers te activeren op LinkedIn. Ik help ze met unieke storytelling om mensen aan te trekken waar ze graag zaken mee doen: ideale klanten en commerciële partners. Neem contact op: info@arunagopal.nl #SocialSelling

Mijn personal branding tips ontvangen? Schrijf je in voor mijn newsletter of download gratis de Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.

 

Dank voor het lezen!

Volg me op: Instagram | LinkedIn | Facebook 

Delen via social media:

Meer blogs & podcasts

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan? Aruna Gopal
Carriere

Hoe weet je of het tijd is voor een andere baan?

Hello 45 Aruna Gopal
Carriere

Hello 45 🎂🎉 Eindelijk meer jezelf

Verander je mindset - Aruna Gopal
Carriere

Creëer een nieuwe realiteit – verander je mindset en leer omdenken

Aruna Gopal - ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit
Inspiratie

Ik ging 40 dagen offline en toen gebeurde dit….

Aruna Gopal
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe ik binnen twee dagen mijn financiële doelen behaalde (en jij dat ook gaat doen)

eindelijk loslaten en lichter leven
Persoonlijke Ontwikkeling

2021: Eindelijk loslaten en lichter leven

Gratis gids

Laat je gegevens achter en ontvang gratis De Ultieme Gids voor een Sterk Personal Brand op LinkedIn.